Alegeri europarlamentare 2014: Cristian Busoi vrea de la CNAS din nou in Parlamentul European

Joi, 01 Mai 2014, ora 20:43
2929 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Cristian Busoi vrea de la CNAS din nou in Parlamentul European

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si europarlamentar liberal Cristian Busoi se afla pe locul patru al listei PNL pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 36 de ani, Cristian Busoi candideaza pentru un al treilea mandat de eurodeputat, dupa cele din 2007 si 2009, al doilea fiind incheiat in luna august 2013, cand a fost numit in fruntea CNAS, in locul lui Doru Badescu.

PNL a depus listele pentru europarlamentare - Antonescu: Speram la reprezentari demne in Europa (Video)

PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Deputat PNL, europarlamentar si apoi presedinte CNAS

Busoi a intrat in PNL in anul 1996, la 18 ani. A ocupat mai multe functii de conducere in organizatii ale tinerilor si studentilor liberali, iar in anul 2009 a devenit presedinte al PNL Timis. A fost si consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, intre anii 2002 si 2004.

Cristian Busoi este noul presedinte al PNL Timis

Totodata, a fost ales deputat de Timis in Legislatura 2004-2008, demisionand pe 29 noiembrie 2007, pentru a-si ocupa locul de europarlamentar. Al doilea mandat l-a incetat pe 27 iunie 2013, cand a fost numit presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa demisia lui Doru Badescu, in aceeasi luna. In luna februarie 2014 a fost propus pentru a ocupa functia de ministru al Sanatatii, in locul lui Eugen Nicolaescu, care urma sa fie "mutat" la Finante, insa pe 26 februarie a demisionat din fruntea CNAS, dupa ce USL s-a rupt si liberalii au iesit de la guvernare.

Ponta: Presedintele CNAS si-a dat demisia (Video)

Cine este Cristian Busoi, nominalizat la Ministerul Sanatatii

USL s-a rupt: Seful CNAS, Cristian Busoi, a demisionat

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Fostul eurodeputat are 282 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. El are 198 de luari de cuvant in plen, precum si 43 de intrebari parlamentare, conform paginii sale de pe site-ul Parlamentului European.

De asemenea, are doua rapoarte in calitate de raportor, unul referitor la Solvit, din anul 2010, si unul referitor la piata unica pentru intreprinderi si crestere economica, din anul 2011, ambele in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorului.

In aceeasi comisie mai are cinci rapoarte in calitate de raportor alternativ, din totalul de sase, celalalt fiind in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara. Totodata, fostul europarlamentar liberal are 12 avize in calitate de raportor pentru aviz si 14 avize in calitate de raportor alternativ pentru aviz.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Totodata, cand si-a incheiat mandatul, pe 27 iunie 2013, era membru in Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest, in Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova, precum si in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor. De asemenea, era membru supleant in Delegatia la Adunarea Parlamentara Paritara ACP-UE, Delegatia pentru relatiile cu Parlamentul Panafrican, Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si in Comisia pentru afaceri juridice.

In anul 2009, Cristian Busoi a primit "Premiul 112", pentru contributia avuta in Parlamentul European la introducerea in pachetul de reforma a sistemelor de telecomunicatii a unor imbunatatiri privind functionarea numarului de urgenta 112.

Alegeri europarlamentare 2014: Norica Nicolai, liderul listei PNL si al delegatiei din PE

Alegeri europarlamentare 2014: Adina Valean isi pastreaza numarul norocos pe lista

Alegeri europarlamentare 2014: Ramona Manescu, pe locul trei al listei PNL, pentru al treilea mandat

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Cristian Busoi candidat europarlamentare, #Busoi candidat PNL europarlamentare, #candidati PNL alegeri europarlamentare, #lista candidati PNL europarlamentare , #stiri Cristian-Silviu Busoi
Comentarii