Un pesedist vrea sa intre de bunavoie la inchisoare si ofera detinutei mandatul sau de deputat

Luni, 27 Iulie 2015, ora 20:44
7852 citiri
Un pesedist vrea sa intre de bunavoie la inchisoare si ofera detinutei mandatul sau de deputat
Foto: Facebook/Cristian Rizea

Cristian Rizea, presedintele PSD Sector 5, s-a oferit sa intre la inchisoare in locul unei femei, cerand eliberarea acesteia, el urmand sa efectueze in locul ei restul pedepsei.

Este vorba despre o femeie care a fost prinsa furand dintr-un magazin o jucarie, pe care dorea sa o ofere baiatului ei, de ziua sa de nastere. Femeia a fost judecata si condamnata la un an de inchisoare cu executare. Cat timp se afla in Penitenciarul Arad, baiatul, ramas in grija bunicii, a cazut la strand si a intrat in coma. Doua saptamani mai tarziu a murit.

"Sunt revoltat de cazul din judetul Caras Severin. O mama a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare pentru ca a furat o jucarie de ziua copilului ei. Respectiva executa pedeapsa in Penitenciarul Arad. Baiatul ei in varsta de 9 ani, Orlando Dogaru, a stat in coma mai bine de doua saptamani la Spitalul de Copii din Timisoara si in 20 iulie a murit. Vineri a fost inmormantat la Resita.

Initial, conducerea Penitenciarului Arad nu a vrut sa ii permita femeii sa mearga sa-si imbratiseze baiatul pentru ultima data. La presiunile opiniei publice, in ceasul al 12-lea, i s-a permis mamei sa isi ia ramas bun de la fiul ei", rezuma pe scurt cazul deputatul Cristian Rizea, pe Facebook.

"Acest caz a cutremurat opinia publica din tara si diaspora. Oamenii acestia trebuie sa aiba parte de o justitie corecta si mai ales ca vocea lor sa fie auzita. Nu stiu cat mai are doamna Dogaru de executat din pedeapsa. MA OFER SA EXECUT RESTUL PEDEPSEI in locul domniei sale", mai scrie pesedistul pe reteaua sociala.

Deputatul, care s-a declarat revoltat de acest caz imediat ce acesta a ajuns in presa, cerandu-i presedintelui Klaus Iohannis gratierea femeii, merge chiar mai departe, invitand-o pe femeie sa vorbeasca de la tribuna, in Parlament, pentru ca el si colegii sai sa inteleaga care e viata reala in Romania.

"De asemenea, doresc sa ii transmit femeii mandatul meu de deputat. Vreau ca de la tribuna Parlamentului sa povesteasca tarii ce s-a intamplat: despre justitie, despre viata, despre problemele reale ale romanilor. Vreau ca in Parlamentul Romaniei un cetatean roman sa-si povesteasca drama. Poate astfel vom invata mai multe, vom intelege poate si noi, parlamentarii, viata reala din Romania", mai scrie Rizea.

In final, deputatul afirma ca este dispus sa mearga in spatele gratiilor incepand chiar de luni, 27 iulie, afirmand ca nu conteaza in ce penitenciar va ajunge: "De luni, 27 iulie, ma pun la dispozitia Justitiei pentru efectuarea pedepsei doamnei respective in ce penitenciar vor hotari!".

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Rizea inchisoare eliberare femeie, #Cristian Rizea eliberare femeie, #Cristian Rizea Facebook , #stiri Cristian Rizea