DNA: Deputatul Rizea a cerut martorilor sa nu spuna adevarul, pentru ca o sa-l bage la puscarie

Vineri, 04 Martie 2016, ora 16:13
4162 citiri
DNA: Deputatul Rizea a cerut martorilor sa nu spuna adevarul, pentru ca o sa-l bage la puscarie
Foto: Facebook/Cristian Rizea

Deputatul PSD Cristian Rizea ar fi cerut martorilor sa nu le spuna adevarul procurorilor, referitor la intelegerea in urma careia ar fi primit 300.000 de euro, intrucat "o sa-l bage la puscarie", se spune in referatul prin care DNA a cerut si a obtinut arestarea omului de afaceri Lucian Coltea.

In referatul trimis instantei supreme se arata ca parlamentarul Cristian Rizea ar fi incercat sa influenteze doi martori, spunandu-i unuia dintre acestia "ca nu trebuie sa relateze organelor de urmarire penala aceste lucruri, intrucat ii sunt lui defavorabile si ca o sa-l bage la puscarie.

Rizea Cristian i-a spus ca in scurt timp el va ajunge primarul sectorului 5 Bucuresti si ca daca ascunde adevarul cu privire la intelegerea acestuia cu Coltea Lucian privind remiterea sumei de 300.000 de euro (...) ii va da acestuia si lui (...) un spatiu gratis pentru a deschide o clinica noua".

Procurorii mentioneaza in document ca deputatul i-ar fi spus martorului "ca deja a identificat mai multe spatii pretabile in acest sens in zona Cotroceni din Bucuresti", cerandu-i "sa se intalneasca urgent cu un avocat recomandat de el pentru a se pune de acord cu privire la ce urmeaza sa declare in fata organelor de urmarire penala si s-a stabilit o intalnire in ziua respectiva".

Aceste fapte ar fi fost comise in anul 2015, spun procurorii, in contextul in care se incepuse investigatia referitoare la posibile fapte de trafic de influenta comise de Cristian Rizea in 2009.

La acel moment, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru ca, in schimb, "sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna".

Mai exact, spun procurorii, "Coltea Lucian urmarea sa intervina pe langa primarul comunei Chiajna pentru a stabili o intelegere cu acesta", apeland in acest sens la Cristian Rizea, cel care "i-a spus ca problema este ca si rezolvata, ca il suna pe primarul comunei Chiajna si ca a doua zi dimineata vor merge impreuna la acesta sa primeasca asigurari in acest sens.

Rizea Cristian l-a intrebat daca mai are vreo problema pe care sa i-o poata rezolva. Inculpatul Coltea Lucian a spus ca da si i-a prezentat situatia unui alt teren situat in mun. Bucuresti. I-a transmis lui Rizea Cristian ca vrea sa ajunga la directorul RA-APPS care avea in administrare imobilul respectiv. La acel moment Rizea Cristian i-a spus ca il cunoaste foarte bine pe directorul RA-APPS si ca va fi rezolvata si aceasta problema".

DNA ii cere arestarea, asa ca deputatul Rizea nu mai candideaza la Primarie

Ulterior, deputatul ar fi mers impreuna cu omul de afaceri Lucian Coltea la sediile celor doua institutii.

"In urmatoarea perioada, septembrie - octombrie 2009, Rizea Cristian s-a intalnit in mai multe randuri cu primarul comunei Chiajna si cu directorul RA-APSS pentru a sustine interesele lui Coltea Lucian in sensul celor aratate", precizeaza procurorii DNA.

Provenienta banilor ar fi fost mascata prin incheierea unor contracte fictive de imprumut.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Rizea martori dosar DNA, #Rizea dosar DNA, #Cristian Rizea DNA , #DNA