Daniel Florea preia sefia PSD Sector 5; Dumitru Chirita, candidat la Primaria Sectorului 5 - surse

Luni, 07 Martie 2016, ora 21:16
5183 citiri
Daniel Florea preia sefia PSD Sector 5; Dumitru Chirita, candidat la Primaria Sectorului 5 - surse
Foto: site PSD

Daniel Florea va prelua sefia PSD Sector 5, iar deputatul Dumitru Chirita va fi candidat la Primaria Sectorului 5, dupa ce Cristian Rizea s-a retras din cursa pentru alegerile locale ca urmare a anchetei DNA, au declarat surse politice.

In prezent Daniel Florea este presedinte executiv al filialei PSD din Sectorul 5 si, potrivit unor surse politice, el va prelua sefia organizatiei, informeaza News.ro.

Cristian Rizea, presedintele organizatiei, a fost suspendat din fuctie de catre Comitetul Executiv National al partidului in luna februarie, dupa ce acesta intentionase sa organizeze un miting impotriva lui Robert Negoita.

Dupa ce DNA a cerut Parlamentului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Cristian Rizea, acesta a anuntat ca se retrage din cursa pentru alegerile locale. Surse politice au declarat pentru News.ro ca cel mai probabil Dumitru Chirita va fi candidatul PSD la Primaria Sectorului 5.

Dumitru Chirita a fost exclus din partid, in martie 2015, imediat dupa ce Rizea a preluat sefia organizatiei, pe motiv ca ar fi fost apropiat de edilul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Din septembrie 2015, Chirita a revenit in PSD, inclusiv in grupul parlamentar social-democrat din Camera Deputatilor.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca a avut o discutie scurta cu Cristian Rizea referitor la situatia candidaturii la Sectorul 5, in conditiile in care Rizea s-a retras din cursa pentru Primaria Sectorului 5, dupa ce procurorii DNA au cerut Parlamentului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului.

"Am avut o discutie foarte scurta in care, in mod firesc, m-a intrebat ce ganduri avem pentru Sectorul 5 (privind candidatul la functia de primar - n.red.) si i-am spus ca nu am putut discuta astazi in BPN situatia de la Sectorul 5, dar, probabil, ca saptamana aceasta vom avea un Birou Permanent National, poate chiar informal la care vom discuta si situatia de la Sectorul 5. Asta a fost discutia cu domnul Rizea", a declarat Dragnea.

DNA ii cere arestarea, asa ca deputatul Rizea nu mai candideaza la Primarie

El a precizat ca Rizea a trecut pe la sediul central al partidului, imediat dupa ce Comisia Juridica a dat aviz favorabil cererilor DNA.

Referitor la votul din plenul Camerei Deputatilor privind solicitarile DNA de incuviintare a retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, Dragnea a precizat ca "pozitia PSD este aceeasi".

Primul pas pentru arestarea lui Rizea: E un examen pentru mine si asta e viata (Video)

"Pozitia politica a PSD este aceeasi pe care o stiti. A fost votata o data si nu a fost schimbata", a conchis Liviu Dragnea.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, solicitarile DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Cristian Rizea.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dumitru Chirita candidat PSD sector5 , #DNA