Cristian Rizea i-a mintit pe deputati in legatura cu procesul de adoptie a copilului sau

Joi, 10 Martie 2016, ora 16:56
7019 citiri
Cristian Rizea i-a mintit pe deputati in legatura cu procesul de adoptie a copilului sau
Foto: Captura Realitatea TV (Arhiva)

Analiza datelor din dosarul de adoptie in cazul Cristian Rizea arata ca au fost indepliniti si au fost parcursi toti pasii procedurali in adoptie, iar procesul este finalizat si nu ar putea fi influentat de arestarea acestuia, a declarat, joi, Gabriela Coman, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

"Uitandu-ne pe dosarul intocmit de Directia de Protectia a Copilului de la judetul Teleorman, nu pe intreg dosarul, ci pe numai pe date din dosar, constatam ca au fost indeplinite si au fost parcursi toti pasi procedurali in adoptie. Toti pasii au fost facuti regulamentar, in mod firesc.

Probabil ca nici nu se ajungea la incuviintarea adoptiei daca nu erau facuti toti pasii, dat fiind ca instanta este cea care verifica inclusiv parcurgerea tuturor pasilor si existenta la dosar a documentatiei necesare", a spus Gabriela Coman.

De asemenea, aceasta a precizat ca procesul de adoptie a fost finalizat si ca nu ar putea fi influentat de arestarea lui Rizea.

"Aici este o confuzie. Probabil ca din cauza emotiei a existat o confuzie. Am vazut declaratia domnului Rizea care a spus ca este in procesul de adoptie acum al copilului. Adoptia copilului s-a finalizat in decembrie 2014. Deci copilul este acum copilul natural al familiei Rizea, punct. Mai exista doar etapa de monitorizare post adoptie care este o vizita pe care o face periodic, la trei luni, serviciul social pentru a vedea cum evolueaza copilul, dar copilul este copilul natural al familiei Rizea incepand din decembrie 2014", a afirmat Gabriela Coman.

Copilul ar putea fi ridicat din familie in cazul in care este abuzat, daca este neglijat sau daca se intampla un accident cu ambii parinti, a mai explicat Gabriela Coman.

S-a rugat de colegi sa-l scape de arestare

Comentariile acesteia vin in contextul in care Cristian Rizea a declarat miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, inainte de votul pe cererea DNA de retinere si arestare, ca este in plin proces de adoptie a unui copil, care se va finaliza in noiembrie, si le-a spus colegilor sai ca ii lasa pe ei sa decida daca fiul sau "va avea o familie".

Rizea isi roaga colegii sa nu il lase fara imunitate: Sunt in proces de adoptie, decideti daca fiul meu va avea familie

"Cu totii stiti ca am o familie, cu totii stiti ca am un copil pe care il iubesc ca pe ochii din cap. Nu voi invoca situatia fiului meu pentru a va impresiona, dar va pot spune ca daca este ceva care ma face sa vreau sa trec peste aceasta perioada dificila este faptul ca am acest copil in varsta de 2 ani si jumatate, pentru care vreau sa ma lupt si sa-mi demonstrez nevinovatia.

Ceea ce nu stiti este ca, acum 2 ani si jumatate, la doua ore dupa ce acest copil s-a nascut, el a fost adoptat de catre mine si sotia mea. Acest demers, conform legilor din Romania, se incheie in luna noiembrie a acestui an. Va las pe dvs sa decideti daca incepand de maine voi putea sau nu sa continui aceasta procedura de adoptie alaturi de sotia mea si daca fiul meu va avea o familie", a spus Rizea in plenul Camerei Deputatilor.

Ulterior, colegii au incuviintat retinerea deputatul PSD, insa nu si arestarea sa preventiva.

Cristian Rizea, scapat la mustata de colegi: Poate fi retinut, nu si arestat UPDATE

Rizea, dupa ce a scapat de arestare: Cereti sondaje de la PNL si veti intelege ce mi se intampla (Video)

Deputatul Cristian Rizea, chemat la DNA: Control judiciar pe cautiune de 350.000 de euro (Video)

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Cristian Rizea mintit adoptie, #Cristian Rizea fiu, #Cristian Rizea mintit deputati , #DNA