Cristian Rizea contesta cautiunea de 1,5 milioane lei

Luni, 14 Martie 2016, ora 09:55
1952 citiri
Cristian Rizea contesta cautiunea de 1,5 milioane lei
Foto: Captura Digi24

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, luni, o plangere a deputatului Cristian Rizea, prin care acesta contesta masura controlului judiciar si cautiunea de 1,5 milioane lei instituite de DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Deputatul Cristian Rizea, chemat la DNA: Control judiciar pe cautiune de 350.000 de euro (Video)

Pe 10 martie, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune fata de deputatul Cristian Rizea, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de arestare preventiva a acestuia.

Cristian Rizea, scapat la mustata de colegi: Poate fi retinut, nu si arestat UPDATE

Potrivit DNA, la data de 2 decembrie 2009, Cristian Rizea a primit de la omul de afaceri Lucian Coltea (cetatean american) suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro.

In schimb, trebuia sa intervina la nivelul a doua institutii, Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna.

Pentru a ascunde provenienta sumei de 300.000 de euro, primita de deputat ca obiect al traficului de influenta, au fost intocmite patru contracte de imprumut false, mai arata DNA.

Rizea este acuzat si ca a incercat sa influenteze doi martori din dosarul in care era cercetat de procurorii anticoruptie.

"In cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", arata DNA.

In acelasi dosar, omul de afaceri Lucian Coltea este cercetat de procurori in arest la domiciliu.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Cristian Rizea contesta cautiune, #Cristian Rizea cautiune, #Cristian Rizea contesta control judiciar, #Cristian Rizea control judiciar , #DNA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1