Complicele deputatului Cristian Rizea urmarea ca Primaria Chiajna sa piarda intentionat un teren de 6 milioane de euro - referat

Vineri, 04 Martie 2016, ora 22:19
4505 citiri
Complicele deputatului Cristian Rizea urmarea ca Primaria Chiajna sa piarda intentionat un teren de 6 milioane de euro - referat
Foto: Facebook / Cristian Rizea

Lucian Coltea i-a spus deputatului Cristian Rizea ca are interes ca Primaria Chiajna sa piarda deliberat procesul, respectiv un teren de 6 milioane de euro, in favoarea sa, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventiva a lui Coltea.

Rizea i-a spus la randul sau lui Coltea ca problema este ca si rezolvata, ca il suna pe primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, si ca vor merge impreuna la acesta sa primeasca asigurari in acest sens, informeaza News.ro.

A doua zi, la prima ora, Lucian Coltea si Rizea s-au intalnit cu primarul localitatii, noteaza anchetatorii.

In urmatoarea perioada, septembrie - octombrie 2009, Rizea Cristian s-a intalnit in mai multe randuri cu primarul comunei Chiajna si cu directorul RA-APSS, Georgian Surdu, pentru a sustine interesele lui Coltea Lucian.

Primarul Mircea Minea nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere pe margine acestor informatii din dosar.

Potrivit DNA, pe 8 decembrie 2015, Rizea s-a intalnit cu doi martori care i-au relatat acestuia ca amandoi au fost citati pentru a fi audiati la DNA Bucuresti in legatura cu o speta privindu-l pe acesta si pe Lucian Coltea.

DNA: Deputatul Rizea a cerut martorilor sa nu spuna adevarul, pentru ca o sa-l bage la puscarie

"Martorii i-au spus lui Rizea Cristian ca, daca imprejurarile pentru care au fost chemati se refera la intalnirile si discutiile dintre el si Lucian Coltea in legatura cu privire la remiterea sumei de 300.000 de euro de Coltea catre Rizea pentru a interveni pe langa directorul RA-APPS si pe langa primarul comunei Chiajna pentru rezolvarea unor interese ale lui Coltea Lucian, o sa relateze organelor de urmarire penala intocmai cele percepute", se arata in documentul anchetatorilor.

Rizea le-a spus martorilor sa nu relateze procurorilor nimic dintre ce s-a intamplat intre el si Coltea si sa spuna ca el are hartii cu Coltea in sensul ca exista niste contracte de imprumut pentru banii primiti.

"Atunci Rizea Cristian a spus ca nu trebuie sa relateze organelor de urmarire penala aceste lucruri intrucat ii sunt lui defavorabile si ca o sa-l bage la puscarie. Rizea Cristian i-a spus (...) ca in scurt timp el va ajunge primarul sectorului 5 Bucuresti si ca daca ascunde adevarul cu privire la intelegerea acestuia cu Coltea Lucian privind remiterea sumei de 300.000 de euro in scopul celor aratate mai sus ii va da acestuia un spatiu gratis pentru a deschide o clinica noua.

Rizea Cristian i-a spus ca deja a identificat mai multe spatii pretabile in acest sens in zona Cotroceni din Bucuresti. Rizea Cristian i-a cerut sa se intalneasca urgent cu un avocat recomandat de el pentru a se pune de acord cu privire la ce urmeaza sa declare in fata organelor de urmarire penala si s-a stabilit o intalnire in ziua respectiva o avocata din Bucuresti", se arata in referat.

Omul de afaceri Lucian Coltea, cetatean american, a fost arestat preventiv, miercuri, iar in cazul deputatului Cristian Rizea procurorii cer incuvintarea Camerei Deputatilor pentru arestare.

Prima arestare in dosarul deputatului Cristian Rizea - un om de afaceri a ajuns dupa gratii

Potrivit DNA, Rizea a primit bani de la Coltea pentru a interveni la RAAPPS si Primaria Chiajna, astfel incat omul de afaceri sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a doua terenuri.

Cristian Rizea, la mana Parlamentului - DNA cere retinerea si arestarea deputatului PSD

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#complice Rizea primaria Chiajna teren, #Rizea retrocedare teren DNA , #DNA