Reactia lui Preda, dupa mutarea Monicai Macovei la conservatorii europeni

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 22:09
3320 citiri
Reactia lui Preda, dupa mutarea Monicai Macovei la conservatorii europeni
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda afirma ca Monica Macovei greseste cand sustine ca Grupul Conservatorilor (ECR) europeni "ingaduie" o mai buna aparare a intereselor Romaniei in fata Rusiei decat Grupul Popularilor (PPE).

"In grupul PPE sunt incomparabil mai multi anti-comunisti si adversari ai Rusiei decat in grupul conservator din Parlamentul European. E un fapt, care poate fi verificat de oricine consulta listele de vot din PE.

Nimic surprinzator, de altfel, dat fiind ca PPE e de trei ori mai mare ca ECR! Nu e, de aceea, exact ceea ce afirma Monica Macovei, si anume ca grupul ECR ar ingadui o aparare mai buna a intereselor Romaniei in fata unei politici agresive a Rusiei in plan international", scrie pe Facebook Cristian Preda.

Preda continua aratand ca diferenta dintre cele doua grupuri nu tine de atitudinea fata de Rusia, ci de viziunea despre UE.

"In vreme ce PPE e atasat consolidarii Uniunii, grupul conservator reuneste adversari ai UE si euro-sceptici. Vei gasi cu greu intre conservatori amici ai extinderii si nu vei descoperi vreunul care sa creada in euro. Cu toate ezitarile sale, PPE ramane fundamental pro-european, in vreme ce ECR e in principiu contra unificarii Europei", scrie Preda.

Europarlamentarul incheie spunand ca respecta "opinia oricarui conservator, dar nu o impartasesc, cu atat mai putin atunci cand ea falsifica identitatea prietenilor Uniunii".

Monica Macovei a parasit grupul popular si s-a alaturat conservatorilor din Parlamentul European

Eurodeputatul Monica Macovei a anuntat marti ca paraseste Grupul Partidului Popular European si se inscrie in Grupul Conservatorilor si Reformistilor (ECR), urmand sa faca o declaratie in acest sens in plenul Parlamentului European.

Grupul Conservatorilor si Reformistilor are 72 de membri din 15 tari si este cel de-al treilea grup ca pondere in PE, dupa cel al popularilor si al socialistilor.

"Vreau ca Romania sa ramana in UE, iar Uniunea Europena sa fie puternica si unita, sa aiba o politica de securitate care sa ne protejeze si pe noi, romanii, si pe tarile din fostul bloc comunist. (...) Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la intarirea democratiei in tara noastra, la intarirea rolului Romaniei in Uniune si la securitatea si independenta Romaniei in contextul tendintelor de control si expansiune ale Federatiei Ruse", a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.

Monica Macovei a castigat al doilea mandat de eurodeputat in mai 2014, pe lista PDL. La scurt timp, a parasit PDL, a candidat ca independent la presedintie si a fondat partidul M10.

A.I.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Cristian Preda Macovei conservatori, #Preda mutare Macovei conservatori , #stiri Cristian Preda