Preda si Baconschi, aproape de excludere. De ce i-au suparat pe mai marii PDL?

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 08:21
2568 citiri
Preda si Baconschi, aproape de excludere. De ce i-au suparat pe mai marii PDL?

In PDL inca nu e liniste, dupa dezastruosul an 2012 si dupa alegerile cu scandal pentru functia de presedinte al partidului, din luna martie. De data aceasta, criza o provoaca "nemultumitii" din PDL, care critica partidul si care au fost amenintati cu excluderea.

Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Sever Voinescu - aripa intelectualilor din PDL - urmeaza sa fie propusi pentru excludere, luni, in sedinta BPN al partidului.

Lor li se adauga si fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, care insa a ales sa demisioneze singur, el afirmand anterior deciziei ca nu vrea sa isi puna colegii "intr-o situatie penibila in care sa fie intr-un conflict de loialitate fata de actuala conducere a PDL".

Vice PDL, despre excluderi: Daca le miroase in PDL, sa mearga in alta parte Interviu

Vicepresedintele PDL Alin Popoviciu este cel care a facut anuntul, marti. A doua zi, liderul democrat-liberal a declarat, pentru Ziare.com, ca europarlamentarul Cristian Preda ar fi vinovat pentru scaderea partidului cu 5 la suta in sondaje, prin declaratiile sale.

Popoviciu a mai spus ca acestor membri ai partidului li s-au tolerat mai multe declaratii si ca, daca li se pare ca "miroase" in partid, sa mearga altundeva unde "miroase frumos".

Cristian Preda: "Intretinerea narcisismului lui Antonescu, Blaga imprumuta stilul lui Vadim, PDL nu face opozitie"

Europarlamentarul a criticat in mod constant, in ultimele luni, PDL si noua conducere a partidului. La inceputul lunii aprilie, Preda a spus ca exista riscul "uselizarii PDL" si le-a cerut colegilor sai sa nu se mai manifeste "curtenitor si amabil" cu Crin Antonescu si sa nu-i mai intretina "narcisismul".

Cristian Preda: PDL nu functioneaza. Conducerea incalca statutul

Europarlamentarul, care a mai fost o data exclus din PDL, si-a intensificat criticile la adresa conducerii PDL si la inceputul lunii mai: "E o organizatie care nu functioneaza. Conducerea incalca statutul", iar in ultimele zile l-a atacat pe Vasile Blaga si conducerea PDL.

"Imprumutand stilul lui Vadim Tudor, seful PDL a afirmat ca se va alege 'praful si pulberea' de cei care nu i se supun fara sa cracneasca", a afirmat Cristian Preda, adaugand ca conducerea PDL este "ilegitima pentru ca nu face opozitie".

Teodor Baconschi: "Raluca Turcan - adulatoarea umeda a lui Vasile Blaga, PDL este in deruta si nu face opozitie"

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi i-a atacat, in luna aprilie, pe vicepresedintele PDL Raluca Turcan si pe presedintele partidului, Vasile Blaga.

"Raluca Turcan, egeria lui Stolojan, sotia fostului purtator de cuvant de la Cotroceni si, mai nou, adulatoarea umeda a lui Vasile Blaga (...)", a scris atunci Baconschi pe contul sau de Facebook.

Baconschi, atacuri la R.Turcan si Blaga: De la "adulatoarea umeda" la "Sfintii Apostoli"

Ulterior, la sfarsitul lunii mai, Baconschi a afirmat despre PDL ca este "un partid in deruta".

"PDL nu face opozitie. Nimeni nu vrea sa candideze la prezidentiale, se uita care incotro", a declarat fostul ministru de Externe, pentru Ziare.com.

Theodor Paleologu: "Mascarada din PDL, cea mai tare colectie de antichitati, iobagii de pe mosie"

Theodor Paleologu a spus despre alegerile pentru functiile de conducere din PDL, de la inceputul lunii aprilie, ca au fost o "mascarada", iar apoi a afirmat ca, daca democrat-liberalii vor "sa-l scoata din sarite" pe presedintele Traian Basescu, ar trebui pusi Petre Roman si Theodor Stolojan sa conduca lista pentru alegerile europarlamentare, numindu-i pe cei doi "o maniera de a promova patrimoniul national" si "cea mai tare colectie de antichitati".

Nu in ultimul rand, deputatul PDL a precizat ca ar fi absurd sa fie exclus din partid, adaugand ca membrii PDL nu sunt "iobagi pe mosia cuiva, pe mosia unui vataf".

Sever Voinescu: "PDL va plati scump eroarea de a se debarasa de Basescu"

Sever Voinescu, fost vicepresedinte al partidului, a declarat ca foarte multi dintre membrii PDL nemultumiti in prezent de conducerea formatiunii se vor alatura Miscarii Populare, pentru Traian Basescu.

"PDL va plati astfel scump eroarea de a se fi departat brutal de Traian Basescu. A fost o eroare strategica pe care poate o pot intelege din punct de vedere psihologic, dar care nu are niciun fel de ratiune politica", a spus Voinescu, a carui excludere a mai fost vehiculata in luna ianuarie.

In ce priveste membrii PDL, acestia sunt impartiti in doua tabere. Presedintele Vasile Blaga, vicepresedintii Sulfina Barbu si Raluca Turcan, europarlamentarul Traian Ungureanu sau purtatorul de cuvant Adrian Saftoiu s-au pronuntat in cateva randuri impotriva declaratiilor facute de Cristian Preda sau Teodor Baconschi, transmitandu-le acestora chiar ca pot sa plece din partid.

De partea cealalta, fostul premier si presedinte al PDL Emil Boc sau Adrian Papahagi si-au exprimat sustinerea fata de intelectualii democrat-liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#declaratii intelectuali PDL, #intelectuali PDL critica partid, #excluderi PDL, #Cristian Preda exclus PDL, #Teodor Baconschi exclus PDL, #intelectuali PDL exclusi , #exclus PDL