PDL acuza PSD de "bolsevism" si "totalitarism"

Joi, 19 Iulie 2012, ora 21:28
3028 citiri
PDL acuza PSD de "bolsevism" si "totalitarism"
Foto: B1 Tv

Liderii PDL acuza PSD de "bolsevism" si "totalitarism", reprosand totodata social-democratilor ca vorbesc despre DNA si Comisia Europeana ca fiind "staliniste".

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda si vicepresedintele democrat-liberal Sever Voinescu au lansat o serie de atacuri la adresa PSD si a prim-ministrului Victor Ponta.

"(...) Mai grav este comportamentul premierului Victor Ponta, care vorbeste in numele Guvernului si in numele partidului pe care il conduce. Ponta a descris DNA ca fiind o institutie care conduce demersurile staliniste.

PNL si PSD incearca sa descrie Comisia Europeana sub semnul monstruosului, al stalinismului", a declarat Cristian Preda.

Acesta le-a cerut guvernantilor "sa se intoarca cu picioarele pe pamant, pentru ca au de organizat un referendum".

PDL a contestat la CCR Legea referendumului

La randul sau, Sever Voinescu i-a catalogat pe membrii PSD drept "urmasi demni rigurosi ai PCR".

"Ma gandeam: ce ciudat este sa-i vezi pe urmasii demni, rigurosi ai PCR acuzand Occidentul ca este un fel de citadela (...). Mostenirea genetica pe care o simte Victor Ponta pe aceasta filiala a partidului bolsevic il apasa.

Sunt constituiti intr-o adevarata forta de soc care continua asediul asupra institutiilor statului. Pareau ca mimeaza inteleptirea, dar o mimeaza prost si tendintele totalitare ies din cand in cand la suprafata", a afirmat vicepresedintele democrat-liberal.

Totodata, liderul PDL a acuzat USL ca "a facut referendumul greu de monitorizat, greu de urmarit" si ca membrii USL "doresc sa pescuiasca referendumul in ape tulburi".

"Desi unii colegi ii banuiesc de incompetenta, eu nu ii banuiesc de incompetenta, ii banuiesc de rea-credinta", a mai spus Voinescu.

PDL a contestat, joi, modificarile aduse la Legea referendumului la Curtea Constitutionala a Romaniei. Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a precizat ca partidul a depus contestatie la CCR pe legea privind atributiile Curtii, dar si pe OUG prin care referendumul se organizeaza in intervalul orar 07:00-23:00.

Parlamentarii au stabilit ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi, insa cu program de vot prelungit cu 4 ore, iar cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot in intervalul 07:00-23:00. Nu a fost, insa, eliminat pragul electoral, fiind in continuare necesara prezenta a 50%+1 din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Cezar Preda PSD acuzatii stalinism, #Sever Voinescu PSD bolsevism, #PSD totalitarism bolsevism, #PDL contestatie Lege referendum, #Ponta DNA stalinism , #PDL
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
PSD sunt bolsevici si totalitari ! e o constatare , nu e o acuza !
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3