Cristian Preda: Udrea nu are profil de prezidentiabil. S-ar putea sa piarda partidul

Luni, 18 August 2014, ora 12:54
4019 citiri
Cristian Preda: Udrea nu are profil de prezidentiabil. S-ar putea sa piarda partidul

Europarlamentarul PMP Cristian Preda considera ca atacul lansat de Elena Udrea la adresa lui Cristian Diaconescu urmat de o intrare in cursa prezidentiala ar fi o "eroare ce se poate dovedi fatala", in urma careia Udrea ar putea pierde partidul.

"Ofensiva pornita de Elena Udrea impotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidentiale, care ar putea fi urmata maine de o intrare a sefei PMP in cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatala. Si pentru PMP, si pentru Udrea, si pentru Basescu.

Va plati, mai intai de toate, partidul fondat de Tomac, Papahagi, Ciuparu, Petrescu si Baconschi. Dupa 6 la suta la europene (in loc de un scor cu doua cifre) si un congres care, in loc sa sudeze energiile, a indepartat sau marginalizat voci credibile, schimbarea lui Diaconescu va produce o divizare a sprijinului acordat de simpatizantii PMP si ai lui Basescu pe 2 noiembrie", comenteaza pe blog Cristian Preda.

Adrian Papahagi, fost membru PMP: Udrea este toxica si lipsita de substanta

Acesta spune ca este "probabil" ca militantii sa urmeze decizia "dictata" de Elena Udrea, insa "comportamentul simpatizantilor nu va fi unitar", crede el.

"Ei vor vota pentru alti doi candidati identificati cu Basescu - Macovei, aliata de lunga durata - si Diaconescu, care a primit sprijinul explicit al sefului statului pentru candidatura. Militantii nu sunt mai mult de 30 de mii, simpetizantii erau de zece ori mai multi la scrutinul pentru PE (cand lista pe care am condus-o a obtinut 345 de mii de voturi) ", afirma europarlamentarul PMP.

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

In plus, Cristian Preda spune ca va plati si Elena Udrea, pentru ca ea "nu are un profil de prezidentiabil", iar candidatura ei "ar putea avea un efect pervers".

"Ea spera ca duelul sau verbal cu Victor Ponta sa acopere vocile celorlalti si s-o califice in turul al doilea. Speranta stangii e alta, si anume ca faramitarea voturilor de centru-dreapta sa-l ajute pe Tariceanu sa intre in turul al doilea si sa joace rolul jucat de Vadim Tudor in 2000. Nu e exclus ca Udrea sa fi picat in capcana intinsa de strategii stangii. Eu stiu cel putin unul care a jucat un rol important acum 14 ani si care e la fel de activ (si de destept) si acum. Vrand fara vreun argument solid presedintia, Udrea s-ar putea sa piarda si partidul", o avertizeaza Cristian Preda pe presedinta PMP.

Nu in ultimul rand, din cauza aceastei eroari, cum o numeste el, va pierde si Traian Basescu.

"Last, but not least: Traian Basescu va fi afectat de intrarea sefei PMP in cursa pentru Cotroceni. Presedintele a anuntat public ca Diaconescu are cel mai bun profil pentru a-i succeda in cea mai inalta demnitate din stat. Elena Udrea nu va putea recupera sprijinul presedintelui fara a-l decredibiliza. Personal, nu-mi doresc ca Traian Basescu sa iasa din scena sifonat, asa ca nu pot sustine actuala manevra de la varful PMP", conchide Cristian Preda.

In incheierea postarii, acesta precizeaza ca nu intentiona sa isi faca publica opinia inainte ca subiectul sa fie discutat in partid, dar a constatat in ultimele zile "grave incalcari ale statutului PMP".

"Sper ca analiza de mai sus sa opreasca deriva organizationala, incurajata de la varf, nu s-o agraveze", le transmite Cristian Preda colegilor sai din PMP.

Cum s-a folosit Elena Udrea de Cristian Diaconescu

Conducerea PMP se reuneste marti seara pentru a decide cine va fi candidatul la prezidentiale, in conditiile in care Elena Udrea a anuntat la finalul primului congres, desfasurat in urma cu doua luni, ca pentru aceasta functie este desemnat Cristian Diaconescu.

Mai mult, filialele din tara au inceput deja strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Diaconescu la presedintie.

Cu toate astea, Elena Udrea s-a aratat dispusa sa candideze ea insasi la presedintie, iar mai multi apropiati ai sai au sustinut aceasta initiativa, atacandu-l pe Cristian Diaconescu.

Udrea: Romania este pregatita sa voteze o femeie. Voi avea sustinerea lui Traian Basescu

Saptamana trecuta, intr-o emisiune la postul B1TV, Elena Udrea a dat de inteles ca l-a desemnat pe Cristian Diaconescu drept candidat la presedintie doar pentru a "calma" spiritele, dupa esecul inregistrat la alegerile europarlamentare.

Revolta in PMP Ce spune Udrea despre candidatul la prezidentiale si excluderea Elenei Basescu

"Eu de zece ani ma lupt in politica pentru lucrurile in care cred (...) Insa, dupa toata agitatia generata de rezultatul alegerilor, iarasi eu o consider extrem de nedreapta, (pentru ca atunci nimeni nu a mai dorit sa analizeze ce a facut PDL, ce a facut PNL, faptul ca si-au ratat tintele asumate de cele doua partide, toata lumea s-a concentrat pe rezultatul Miscarii Populare, care nu a fost de doua cifre asa cum ne-am propus, uitand totusi ca in marile orase, in Bucuresti, am invins si PDL si PNL) dar a fost o critica de o saptamana extrem de puternica si bineinteles cine era vinovat? Elena Udrea! de rezultatul acesta, in asa fel incat dupa congres am gandit ca este mai bine sa avem un alt candidat care sa tempereze spiritele, adica un candidat care sa poata sa calmeze toata presiunea aceea care s-a generat asupra PMP si l-am ales pe cel mai bun la momentul acela.

Deci n-am ales orice candidat, puteam sa luam pe oricine, dar l-am ales pe cel pe care l-am considerat atunci ca este cel mai potrivit, si il consider si acum la fel. Si peste vara, desigur la fel, stiind ca este nevoie de o munca pentru a-i creste notorietatea, am incercat sa facem lucrul acesta", a explicat Elena Udrea, miercuri, la postul B1TV.

C.B.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Cristian Preda Udrea presedintie, #Cristian Preda Diaconescu candidat, #Cristian Preda Udrea candidatura , #europarlamentar
Comentarii
S
Stan
rank 1
Sper ca Nutzy sa-si adune mintzile (atatea cate mai are)...