Cristian Preda: Solidaritatea USL e o minciuna - exista insa opozitie?

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 12:15
1145 citiri
Cristian Preda: Solidaritatea USL e o minciuna - exista insa opozitie?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca "USL se vadeste a fi incapabila de guvernare", precizand ca majoritatea parlamentara, desi "obeza", nu duce lucrurile intr-o directie clara.

"Mobilul constituirii sale l-a reprezentat opozitia fata de T. Basescu.

Calculul cinic s-a dovedit util: folosind ura fata de seful statului, USL a facut 60 la suta la legislative, dupa ce daramase deja un guvern cu sase luni in urma", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Acesta subliniaza ca guvernarea e insa un esec de proportii.

"Majoritatea parlamentara, desi obeza, nu duce lucrurile intr-o directie clara, fiindca e, pe fond, foarte eclectica; numarul ordonantelor de urgenta e foarte mare, iar Parlamentul e locul in care se arunca deciziile pe care liderii politici nu indraznesc sa le ia.

Privatizarile incepute sunt un dezastru: Oltchim si CFR Marfa pot fi studii de caz in orice manual despre gafe politice de proportii. Balbaielile din dosarul Rosia Montana nu sunt expresia unei rele-vointe, ci a incompetentei. Poate guverna USL Romania?", se intreaba retoric deputatul european.

El crede ca sunt putine sanse ca majoritatea sa fie fisurata, asa ca guvernarea USL pare sa reziste o vreme. In continuarea postarii, Cristian Preda trece in revista costurile guvernarii USL.

"Cele sociale pot fi mult mai mari decat ce s-a vazut pana acum. Deocamdata, somajul, desi in crestere, nu a creat ingrijorare. De cate ori li se citeaza cifrele, uselistii le minimalizeaza. Mai e si problema costurilor politice.

Manifestatiile de strada au mobilizat, asa cum am mai aratat, energiile anti-partizane.

USL s-ar putea trezi foarte afectat de aceste evolutii. Rabdarea cetatenilor are o limita. Cu atat mai mult cu cat in ultimele zile s-a vazut ca, in fata unor decizii importante, solidaritatea USL e o minciuna. Exista insa in opozitie forte care sa profite de pe urma dezvaluirii imposturii USL? Adevarul e ca gesturile rationale si bine tintite sunt si-n aceasta zona foarte rare, ramanand - din aceasta pricina - aproape insesizabile", incheie Cristian Preda.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Preda guvernare USL, #Preda USL cost guvernare , #PDL