Cristian Preda si planul secret: Cine trebuia sa candideze impotriva lui Voiculescu si Antonescu

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 08:41
7022 citiri
Cristian Preda si planul secret: Cine trebuia sa candideze impotriva lui Voiculescu si Antonescu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda ii raspunde lui Vasile Blaga, dupa ce liderul democrat-liberalilor s-a declarat dezamagit profund de Preda si de demisia acestuia din functia de prim-vicepresedinte al partidului.

"Seful PDL a adaugat ca mi-ar fi propus sa candidez 'la locale' (se gandea probabil la parlamentare, dar nu a gasit cuvantul potrivit) si ca as fi refuzat. Ma simt obligat sa reactionez, fiindca e vorba despre o denaturare a realitatii", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

"E ca intr-un banc de la Radio Erevan: nu el (Vasile Blaga - n.red.) mi-a cerut si eu am zis 'nu', ci eu am propus si PDL n-a acceptat", subliniaza democrat-liberalul.

Acesta povesteste ca, in luna septembrie, a prezentat conducerii partidului un plan prin care la parlamentare urmau sa candideze trei europarlamentari PDL.

"Mai precis, lucrurile au stat asa: la mijlocul lui septembrie, le-am prezentat domnilor V.Blaga si A.Videanu (responsabil pentru filiala din Bucuresti) un plan care prevedea ca trei deputati europeni sa candideze la alegerile pentru Parlamentul Romaniei, si anume Monica Macovei - impotriva lui Dan Voiculescu, eu - impotriva lui Crin Antonescu si fostul premier Stolojan - impotriva fostului premier Tariceanu. Planul a fost discutat cu putine persoane, fiindca voiam sa fie candidaturi-surpriza", continua Preda.

Conform acestuia, miza era refacerea scorului PDL in Bucuresti, dupa "experientele nefericite" din trecutul recent, si anume esecurile lui Vasile Blaga si Silviu Prigoana de la primarie.

"Raspunsul a fost de tipul: sa vedem, sa analizam. Analiza imbratisata de V. Blaga ii spunea ca prejudiciul adus PDL de plecarea unor lideri din colegiile bucurestene va fi accentuat de niste candidaturi asumate de deputati europeni in capitala tarii. Nu as fi relatat asemenea chestiuni interne, daca V. Blaga nu ar fi facut afirmatii inexacte.

Cred ca, in acest moment, opozitia fata de USL e mai importanta decat polemici cu miza strict personala. Asa ca, din punctul meu de vedere, ar trebui sa ne oprim aici", conchide Preda.

Vasile Blaga a declarat duminica seara, la Digi 24, ca persoana care l-a dezamagit cel mai tare "in ultimele trei zile" este, "de departe, Cristi Preda".

"M-as fi asteptat sa fie macar o zi in campanie electorala a partidului (pentru alegerile din 9 decembrie - n.red.). Eu stiu ca e foarte bine platit la Bruxelles, ca diurnele sunt foarte mari, dar alti europarlamentari au venit si au stat zi de zi in campanie electorala. I-am reprosat: unde ati fost in campanie?", a acuzat Vasile Blaga.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Preda raspunde Blaga, #Preda candidat surpriza PDL, #Macovei candidat USL , #PDL