Cristian Preda: Referendumul despre eutanasiere, lipsit de sens

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 13:53
2395 citiri
Cristian Preda: Referendumul despre eutanasiere, lipsit de sens
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca referendumul pentru eutanasierea cainilor strazii propus de Sorin Oprescu este "lipsit de sens" si ca in cazul in care acesta nu va fi validat, primarul Bucurestiului ar trebui sa demisioneze.

Mai mult, politicianul social democrat spune ca o parte din vina o poarta si membrii PSD care s-au opus eutanasierii atunci cand se aflau in opozitie.

"Cerand organizarea unui referendum despre cainii vagabonzi, primarul Oprescu dovedeste ca nu intelege ca e nevoie de o actiune prompta. Ce e straniu e faptul ca primariile din alte orase au folosit deja o lege, cea cu nr. 227 din 2002, pentru a pune in aplicare solutia pe care Oprescu ar vrea s-o acopere cu un vot popular.

Decizia de a organiza o asemenea consultare e lipsita de sens. N-ar fi insa prima data cand se trece totusi la actiune. Ce ne facem insa daca referendumul nu e validat? E gata, intr-o asemenea ipoteza, Oprescu sa-si asume un esec si sa demisioneze? Intrucat referendumul e, de fapt, inutil, esecul validarii lui ar obliga la demisie", a scris Cristian Preda pe blogul sau.

Peste 70% dintre bucuresteni, de acord cu eutanasierea maidanezilor - Sondaj IRES

Europarlamentarul sustine si faptul ca PSD, partid aflat la putere alaturi de PNL, este de fapt cel care a produs un "blocaj" in ceea ce priveste eutanasierea cainilor de pe strazile din Bucuresti.

"Am remarcat ca pesedistii incearca zilele astea sa plaseze in public ideea ca discutia despre cainii vagabonzi nu ar trebui sa fie politizata. Vor sa faca uitat, in acest fel, blocajul pe care l-au produs chiar ei acum un an, cand au reclamat o lege cu acest subiect la Curtea Constitutionala.

Cine are curiozitatea sa citeasca textul intampinarii va descoperi ca, intre altele, PSD sustinea atunci ca 'eutanasierea cainilor fara stapan contravine demnitatii umane, intrucat eutanasierea e o masura violenta' sau ca 'eutanasierea in masa a cainilor fara stapan va periclita insasi existenta rasei comune si va produce echilibre previzibile, ceea ce incalca dreptul populatiei la un mediu sanatos si echilibrat ecologic' sau ca 'proprietarii cainilor fara stapan sunt discriminati in raport cu proprietarii altor animale fara stapan intrucat aceste din urma animale nu pot fi eutanasiate'. Intre semnatari, Victor-Viorel Ponta. Se va dezice oare de aceste fraze inepte?", s-a intrebat retoric, pe blogul sau, Cristian Preda.

In SUA, cainii fara stapan sunt eutanasiati in 3 zile. In Romania omoara oameni - Interviu

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a anuntat ca de luni va incepe strangerea cainilor de pe strazile Capitalei. Numarul hingherilor a fost ridicat la 50. Ulterior, daca propunerea va trece de consiliul general, se va organiza si un referendum, pe 6 octombrie, pentru ca oamenii sa se pronunte fata de eutanasierea animalelor dupa sapte zile de stat in adapostul primariei.

Masura vine dupa ce, luni, un copil de numai patru ani a murit sfasiat de caini intr-un parc din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Preda Oprescu referendum eutanasiere, #Cristian Preda PSD blocaj eutanasiere, #Cristian Preda problema cainilor maidanezi , #europarlamentar