Cristian Preda: Ponta sa-si depuna mandatul - destramarea USL il arunca in afara Constitutiei

Duminica, 02 Martie 2014, ora 21:01
1642 citiri
Cristian Preda: Ponta sa-si depuna mandatul - destramarea USL il arunca in afara Constitutiei
Foto: Adevarul

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, duminica, la Buzau, unde a participat la o intrunire a PMP, ca Victor Ponta trebuie sa-si depuna mandatul, intrucat a fost desemnat in fruntea Guvernului din partea USL, iar destramarea acestei aliante il arunca in afara Constitutiei.

Cristian Preda a declarat ca, daca USL nu mai exista, premierul Victor Ponta nu mai poate fi prim-ministru, si nici nu poate inainta o noua formula politica ori forma o noua echipa de ministri intrucat nu ar fi constitutional.

El a adaugat ca premierul trebuie sa-si depuna mandatul, iar presedintele Traian Basescu sa desemneze un nou premier, in urma unor noi discutii cu partidele parlamentare.

Basescu: Categoric nu-l mai desemnez premier pe Ponta. Lucrez la sesizarea Parchetului

"Constitutional, lucrurile sunt simple, cand formula politica aflata la baza propunerii ca Ponta sa fie premier a disparut, Ponta a pierdut sprijinul, baza pe care se asezase cand presedintele i-a pus in mana functia de premier.

Atunci, USL-istii au insistat sa mearga la Cotroceni impreuna, au zis atunci ca propunerea lor pentru functia de premier este Victor Ponta, iar presedintele l-a mandat pe Ponta sa formeze Guvernul in numele USL. Acum trebuie sa plateasca costurile.

Daca USL nu mai exista, nu mai exista nici baza pe care a fost asezata candidatura lui Ponta, constitutional Ponta trebuie sa-si depuna mandatul", a declarat Cristi Preda.

Europarlamentarul a adaugat ca, in conditiile in care USL nu mai exista, Victor Ponta nu are niciun drept sa vina cu o noua echipa de ministri, ci el trebuie sa-si depuna mandatul.

"Ponta nu are niciun fel de drept sa spuna ca merge in Parlament cu alti ministri, cu alta formula politica, e in afara Constitutiei", a mai spus europarlamentarul Cristi Preda.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca modificarea programului de guvernare inseamna ca premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, mentionand: "Daca premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC".

Presedintele a spus ca "din discutii" stie ca UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitari care ar insemna modificarea programului de guvernare.

Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel ca nu existp niciun rol al presedintelui in actuala procedura, a declarat premierul Victor Ponta, intr-un comunicat transmis de Guvern.

Declaratiile presedintelui Traian Basescu privind redesemnarea prim-ministrului sunt pur politice si fara nicoo baza constituionala, deoarece in Parlament va fi schimbata compozitia politica, nu si programul, a declarat premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda guvern nou, #Cristian Preda reactii Ponta, #Ponta guvern nou, #Ponta guvern fara USL , #europarlamentar