Cristian Preda: Ponta, autorul socialismului cleptocratic. Schulz sa se dezica de PSD

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 20:41 1842 citiri
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, duminica, ca Victor Ponta este autorul unei noi formule de socialism, cel "cleptocratic", prin sustinerea pe care o ofera baronilor locali.

Acesta a cerut public socialistilor europeni si lui Martin Schulz sa se dezica de PSD.

"Victor Ponta mi se pare ca e autorul, de data asta nu plagiaza pe nimeni, autorul acestei noi formule de socialism: socialismul cleptocratic. Ii cer lui Martin Schulz sa spuna, tocmai ca l-a lansat pe Victor Ponta la Targu Jiu in campanie, este si el solidar cu socialismul cleptocratic? (...)

Mie mi se pare ca atunci cand vezi un corupt, cand afli ca X sau Z au luat mita, fugi de el, ii spui 'nu vreau sa am de-a face cu tine'. Acesta este comportamentul natural al unui om normal constituit. Daca tu ii spui 'nu, te iubesc, nu te las din brate', (...) eu cred ca ai problema politica", a declarat Cristian Preda, arata Mediafax.

Cristian Preda vrea pact de neagresiune in campania pentru europarlamentare

Europarlamentarul a adaugat ca PSD a intrat "intr-o deriva cleptocratica", precizand ca i se pare incredibila seria "baronilor locali" pe care, spune el, ii apara Ponta.

"Cerem socialistilor europeni sa se dezica de PSD. Nu exista socialisti in Europa care sa apere mafioti, arestati, sa apere mita sa considere ca intr-un stat de drept coruptia este ceva firesc.

Ii solicit domnului Martin Schulz care este seful PE si propunerea socialistilor pentru sefia Comisiei Europene sa ne spuna ca se solidarizeaza cu aceasta noua varianta de socialism din Romania: socialismul cleptocratic, si care apara coruptia, care apara mita, care considera ca Mazare, Duicu, Nicolescu, Cosma si ceilalti sunt socialisti europeni", a continuat Preda.

Acesta considera ca daca Schulz apara "aceasta noua varianta de socialism" este bine ca acest lucru sa fie cunoscut de catre alegatori.

Cistian Preda a precizat ca face aceasta solicitare prin presa si ca apoi va realiza o varianta scrisa in germana si in engleza si ca i-o va trimite lui Martin Schulz.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii