Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cristian Preda: PMP si PNL ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 09:36
2654 citiri
Cristian Preda: PMP si PNL ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, este de parere ca partidul sau si PNL "ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti", vorbind in contextul fuziunii dintre liberali si PDL.

Fostul democrat-liberal considera ca aceasta este cea mai importanta fuziune realizata de PNL si tine sa sublineze ca PDL s-a format si din PD, "o aripa a FSN".

"PDL e cel de-al saselea partid absorbit de PNL dupa 1989: au mai acceptat mariajul cu penelistii Noul Partid Liberal (1993), Alianta pentru Romania (2002), Uniunea Fortelor de Dreapta (2003), PNL-Campeanu (2003) si Partidul Actiunea Populara (2008).

E evident ca avem de-a face cu cea mai importanta dintre fuziunile realizate de PNL. Partidul Democrat Liberal s-a format in 2007, din reunirea Partidului Democrat (o aripa a Frontului Salvarii Nationale) cu o dizidenta din PNL - Partidul Liberal Democrat, asigurand cea de-a doua alegere a lui Traian Basescu si asumand gestionarea crizei economice din 2009-2012", scrie Cristian Preda, pe blogul sau.

De asemenea, acesta sustine ca fuziunea are un tel precis - blocarea monopolizarii puterii de catre PSD.

"In acest sens, cred ca PMP si PNL ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti. Pentru a-l infrange pe Victor Ponta, e nevoie de voturile alegatorilor plasati la centru, iar acestia nu pot fi convinsi daca vad zilnic tafna si irational. Moderatia e, mai mult decat oricand, reteta succesului!", incheie europarlamentarul PMP.

Fuziunea PDL - PNL a fost votata. Cine a criticat-o si ce fel de presedinte vrea Iohannis

Sambata a fost votata fuziunea prin contopire dintre PDL si PNL, constructie la care contribuie si Forta Civica, partid ce a fost absorbit de PDL. Astfel a luat nastere Alianta Crestin Liberala (ACL).

Fuziunea a fost criticata nu doar de presedintele PSD, Victor Ponta, care i-a numit pe reprezentantii noii formatiuni "nebuni si misei", ci si de presedintele PMP, Elena Udrea, care a spus ca astfel PDL dispare si ca este "o zi neagra".

F.N.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cristian Preda fuziune PDL PNL, #fuziune PDL PNL, #Cristian Preda PNL PMP parteneri , #Partidul Miscarea Populara