Cristian Preda: PMP si PNL ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 09:36 2587 citiri

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, este de parere ca partidul sau si PNL "ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti", vorbind in contextul fuziunii dintre liberali si PDL.

Fostul democrat-liberal considera ca aceasta este cea mai importanta fuziune realizata de PNL si tine sa sublineze ca PDL s-a format si din PD, "o aripa a FSN".

"PDL e cel de-al saselea partid absorbit de PNL dupa 1989: au mai acceptat mariajul cu penelistii Noul Partid Liberal (1993), Alianta pentru Romania (2002), Uniunea Fortelor de Dreapta (2003), PNL-Campeanu (2003) si Partidul Actiunea Populara (2008).

E evident ca avem de-a face cu cea mai importanta dintre fuziunile realizate de PNL. Partidul Democrat Liberal s-a format in 2007, din reunirea Partidului Democrat (o aripa a Frontului Salvarii Nationale) cu o dizidenta din PNL - Partidul Liberal Democrat, asigurand cea de-a doua alegere a lui Traian Basescu si asumand gestionarea crizei economice din 2009-2012", scrie Cristian Preda, pe blogul sau.

De asemenea, acesta sustine ca fuziunea are un tel precis - blocarea monopolizarii puterii de catre PSD.

"In acest sens, cred ca PMP si PNL ar trebui sa fie parteneri, nu concurenti aroganti. Pentru a-l infrange pe Victor Ponta, e nevoie de voturile alegatorilor plasati la centru, iar acestia nu pot fi convinsi daca vad zilnic tafna si irational. Moderatia e, mai mult decat oricand, reteta succesului!", incheie europarlamentarul PMP.

Fuziunea PDL - PNL a fost votata. Cine a criticat-o si ce fel de presedinte vrea Iohannis

Sambata a fost votata fuziunea prin contopire dintre PDL si PNL, constructie la care contribuie si Forta Civica, partid ce a fost absorbit de PDL. Astfel a luat nastere Alianta Crestin Liberala (ACL).

Fuziunea a fost criticata nu doar de presedintele PSD, Victor Ponta, care i-a numit pe reprezentantii noii formatiuni "nebuni si misei", ci si de presedintele PMP, Elena Udrea, care a spus ca astfel PDL dispare si ca este "o zi neagra".

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News