Cristian Preda nu vrea Miscarea Populara, ci alianta cu PNL

Vineri, 02 Martie 2012, ora 19:56
3514 citiri
Cristian Preda nu vrea Miscarea Populara, ci alianta cu PNL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca isi doreste o aliante cu PNL, dupa alegerile parlamentare, in schimb nu vrea o "Miscare Populara" care sa contina personaje ca Gigi Becali.

"Miza trebuie definita in functie de aceste constrangeri europene - sunt momente dificile, e o repunere in discutie a statului social, se cauta solutii pe termen lung - de la asta trebuie plecat, nu de la dorinta de a-l aduce pe Dan Diaconescu de la OTV la Guvern sau pe Becali din tribuna de la Steaua in tribunele Parlamentului", a spus Preda pentru Ziare.com.

"Daca intelegem asta, intelegem ca aceasta constructie politica trebuie facuta dupa alegerile legislative. Se califica PDL si PNL sau oameni din PDL si PNL. Trebuie construita o guvernare inteligenta care sa raspunda acestor obiective europene. Cred ca susceptibili sa intre in aceasta guvernare sunt PDL si PNL, in mare masura PNL. Cine vrea din PNL sa construiasca socialismul, sa ramana in Opozitie, nu e o urgenta construirea socialismului in Romania.

De aceea cred ca, dupa alegeri, o guvernare inteligenta si coerenta sa fie construita cu sprijinul acestor partide", a adaugat Preda.

Nu pentru suspendarea lui Basescu sau pentru DD

"Discutia trebuie sa porneasca de la obiectivele guvernarii, care trebuie construite pornind de la exigentele unei guvernari europene. Asta mi se pare reperul fundamental, trebuie construita o coalitie care sa sustina un guvern pro-european, asta e miza fundamentala.

Daca pornim de la ideea cum sa injghebam o guvernare doar ca sa avem o majoritate, nu rezolvam nicio problema, suntem intr-un politicianism destul de precar. Spun asta cu gandul la cei care vor sa construiasca o guvernare doar ca sa-l suspende pe Basescu, varianta USL, sau la cei care cred ca a guverna inseamna a-i aduce aproape pe Dan Diaconescu, Becali si alte personaje din acestea", s-a mai aratat de parere Preda.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Cristian Preda alianta PNL, #Preda Miscarea Populara , #PDL