Cristian Preda nu mai candideaza la europarlamentare si anunta ce va face in continuare

Miercuri, 29 August 2018, ora 11:06
7908 citiri
Cristian Preda nu mai candideaza la europarlamentare si anunta ce va face in continuare
Foto: Facebook/Cristian Preda

Cristian Preda a anuntat, miercuri, ca nu va mai candida pentru un nou mandat in Parlamentul European.

In schimb, europarlametarul a anuntat, in Adevarul, ca are de gand sa se implice in politica din tara.

"Am hotarat sa nu candidez in mai 2019 pentru un nou mandat de deputat european. Motivul e unul singur: doresc sa ma implic in politica din tara. De la Bruxelles si Strasbourg nu se poate", a scris el.

Preda a notat ca regreta faptul ca se desparte de "o institutie admirabila", "in care am ajuns sa fiu respectat de colegi din aproape toate grupurile politice", dar ca acest lucru i-a ocupat aproape tot timpul.

"Muncind in cinci comisii parlamentare, am capatat, din 2009 incoace, o influenta de care putini alesi din Romania dispun. Activitatea din PE mi-a acaparat, insa, cvasi-totalitatea timpului. Nu am trisat - cum mai fac unii - abandonand responsabilitatile impuse de mandat pentru o activitate febrila in circumscriptia nationala", a mai spus el.

Cristi Preda sustine ca este cazul sa se intoarca acasa, incercand sa foloseasca experienta acumulata in Parlamentul European.

"Sunt constient ca datoria ma cheama acum acasa. Situatia politica din Romania e mult degradata fata de 2009 si mai ales fata de 2014. Voi cauta sa folosesc experienta acumulata ca deputat european pentru a schimba modul de a intelege si, pe aceasta temelie, de a face politica la noi", a adaugat el.

Cristian Preda a cerut iertare celor pe care i-a dezamagit din cauza alegerilor gresite facute in privinta companionilor sai politici din ultimii ani, adaugand ca nu stie daca pe plan intern se va alatura vreunei formatiuni.

"Nu am avut, in ultimii patru ani, un partid, iar in mandatul precedent am fost intr-o relatie tensionata cu formatiunea care imi sustinuse candidatura. Am facut mai multe greseli in alegerea companionilor politici. Le regret si-mi cer iertare celor pe care i-am dezamagit.

Intrucat din 2014 incoace am fost independent, am descoperit pe propria piele ceea ce stiam din carti, si anume ca e greu sa faci politica fara sprijinul unui partid. Cu toate acestea, ezit si acum intre o afiliere partizana si o angajare de pe o pozitie neutra. E la fel de rau ca tara are partide proaste si ca ea a pierdut aproape cu totul opinia independenta", a punctat el.

In incheierea mesajului, europarlamentarul sustine ca "In anul Centenarului Marii Uniri, tanjesc dupa o patrie cu care sa ne mandrim pentru prezentul ei, iar nu pentru trecut. Ma intorc pentru ca - alaturi de un partid sau nu - sa trudesc la o Romanie in care politica inseamna moderatie si spirit european, nu moravuri corupte si prostie".

Cristian Preda a devenit europarlamentar in 2009, cand a candidat pentru PDL. In 2014 a ajuns din nou in Parlamentul European, pe listele PMP, partid din care a fost exclus, dupa ce a cerut ca Elena Udrea sa fie data afara din formatiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Cristian Preda candidatura europarlamentare, #Cristian Preda europarlamentar , #europarlamentar