Cristian Preda: Monica Macovei e asociata cu fesenistii, asa ca nu mai vede corupti

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 22:163855 citiri
Cristian Preda: Monica Macovei e asociata cu fesenistii, asa ca nu mai vede corupti
Foto: u7.ro

Cristian Preda o acuza pe fosta sa colega in PDL Monica Macovei ca s-a asociat cu fesenistii din partid si nu mai vede coruptii.

Declaratiile sunt facute in contextul in care mai multi parlamentari, inclusiv de la PDL au decis sa promoveze o initiativa legislativa care restrange efectele produse de deciziile Agentiei Nationale de Integritate.

"Nu e de mirare ca si PDL s-a raliat ideii de a lipsi Agentia de rolul sau fundamental. Nu mai exista pedelist (a) care sa fie preocupat (a) de chestiuea anti-coruptiei. Daca va ganditi ca Macovei va mai reactiona, va inselati! N-a suflat o vorba cand Ioan Oltean a fost ales presedinte al PDL Bistrita, desi atunci cand era asociata cu reformistii cerea demiterea acestui fesenist, intrucat a fost trimis in judecata pentru acte de coruptie. Acum, Macovei e asociata cu fesenistii, asa ca nu mai vede corupti", scrie Cristian Preda pe blog.

In acelasi timp, europarlamentarul il numeste pe Victor Ponta "cel mai aprig fesenist", comparandu-l cu Ion Iliescu.

"Atitudinea sa in chestiunea Schengen e tipica pentru filosofia FSN 1990: strainii ne vor raul, noi suntem impecabili, ba chiar 'originali'. Asta spunea Iliescu dupa mineriada din iunie 1990, asta spune si Ponta despre reactia unor state-membre dupa 'mineriada' din iulie 2012, in timp ce colegii sai de partid il plimba pe Adrian Nastase la Bruxelles ca adevarata fata a Romaniei democratice", comenteaza Cristian Preda.

Guvernul Ponta a decis sa nu mai insiste la Bruxelles pe intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, premierul si ministrul de Externe declarand ca Bucurestiul a indeplinit toate conditiile tehnice prevazute in tratat, iar oponentii folosesc argumente politianiste si rasiste.

C.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News