Cristian Preda: Je m'en fiche cine e sef la PD-L

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 17:39
4099 citiri
Cristian Preda: Je m'en fiche cine e sef la PD-L
Foto:otpdlsector2.blogspot.com

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a declarat ca nu conteaza atat de mult cine devine presedintele partidului in urma alegerilor de la Congresul din mai, ci cum pot fi batuti liderii Uniunii Social Liberale, Victor Ponta si Crin Antonescu

"Je m'en fiche, nu conteaza cine e sef la PD-L. Pentru mine conteaza cum acesti complotisti antidemocratici pot fi impiedicati sa ajunga la putere pentru ca sunt un pericol pentru democratia din Romania. Cine nu tine seama de vointa urnelor, si a doua zi, cum bat palma cu nu stiu ce complotisti, sa rastorni puterea instalata prin vot, are o mare problema. Ponta si Antonescu sunt produsul acestui tip de gandire", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

"Problema mea e USL, e cum poate fi impiedicat sa ajunga la putere un lider politic precum Ponta, precum Antonescu, care joaca mai mult in propriile piese, n-au contact cu realitatea, sunt adeptii unei puteri autoconstruite si nelimitate in care nu conteaza urnele, in care conteaza doar intelegerile de culise. Conteaza cum acest tip de politica antidemocratica - Ponta plus Antonescu, e limitata, pentru ca domina imaginarul public in acest moment. Sunt niste oameni care dispretuiesc urnele.

A doua zi dupa ce au pierdut alegerile s-au trezit ca trebuie sa-l suspende pe Basescu, sa dea lovituri, sa vorbeasca de comploturi. Dispretuiesc urnele in mod profund. Antonescu, care n-a fost in stare sa intre in turul doi, ne spune ca are 58% in sondaje. Sunt oameni care traiesc in sondaje si in masinatiuni impotriva urnelor", a mai spus europarlamentarul PD-L.

El l-a atacat mai ales pe liderul PNL, Crin Antonescu, pe care l-a numit "chiulangiul" si a spus ca nu e in masura sa vorbeasca despre apararea democratiei.

"Problema e cine-i bate pe Ponta si Antonescu la un loc. Trebuie infranti nu pentru ca sunt adversari, ci pentru ca dispretuiesc urnele. (...)Fac diverse scenete la televizor. Chiulangiul sef da lectii de democratie la televizor, dispretuieste Parlamentul, dar lupta pentru democratie", a mai spus Cristian Preda.

Sunt altii mult mai buni, n-am avut benzina

Cristian Preda a comentat usor ironic faptul ca tabara reformista nu a reusit sa stranga voturile pentru a avea un candidat la sefia partidului.

"Sunt deja trei, e foarte bine. N-am putut, daca n-am avut semnaturi si benzina. N-am avut benzina, trebuie benzina pentru motor. Sunt altii mult mai buni decat noi, din perspectiva mea. Oricum, e bine ca sunt mai multi", a mai spus Preda, pentru Ziare.com.

Intrebat daca a ales sa sustina vreuna din tabere, europarlamentarul a spus ca nu s-a decis, dar ca e nevoie de trei criterii pentru a fi convins sa-si dea sprijinul

"Sunt 3 criterii. Unu - relevanta programelor prezentate in raport cu principiile pe care le-am expus public, impreuna cu Voinescu si Macovei. In al doilea rand, felul in care e proiectat viitorul dupa 2012. Dincolo de persoanele care conduc listele, cum sunt sprijinitii candidatii care vor sa fie presedinti, pentru ca ma intereseaza ca dincolo de 2012 sa se contureze o perspectiva de viitor. In al treilea rand, perspectiva europeana asumata in cadrul Congresului. Ma voi uita daca vreuna din propunerile de presedintie PD-L se gandeste la sincronizarea politicii noastre cu cea europeana".

"Pentru partid ambele sunt importante, si calitatea premierului. In fine, nu exista o ordine in acest moment. Exista o ordine cronologica, s-a vorbit de schimbarea premierului si o ordine in partid. Problema politica nu e cine e caporal, ci cum pot fi opriti Ponta si Antonescu din aceasta deriva antidemocratica", a mai adaugat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda complotisti antidemocratici, #Preda Ponta Antonescu complotisti, #Preda congres PDL , #PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"Chiulangiul sef da lectii de democratie la televizor, dispretuieste Parlamentul, dar lupta pentru democratie"