Cristian Preda: E nevoie de o explicatie publica serioasa pe Legea pensiilor

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 15:34
1737 citiri
Cristian Preda: E nevoie de o explicatie publica serioasa pe Legea pensiilor

Cristian Preda, europarlamentar PD-L, comenteaza blocajul actual din Parlament, sustinand ca Opozitia nu va ceda, ci va transforma incidentul in ceva si mai grav. Preda adauga ca PD-L trebuie sa dea o explicatie publica serioasa pentru votul pe Legea pensiilor.

"Solutia cea buna este compromisul si cautarea unui minim consens. Or pentru a face posibil acest lucru, e clar ca trebuie sa cedam ceva. Noi nici macar nu ne-am cerut scuze pentru incidentul absolut penibil de la numararea voturilor, iar Opozitia evident ca nu va ceda, ba mai mult, va transforma acest incident intr-un lucru mult mai grav decat parea sa fie la inceput", a declarat Cristian Preda, la Radio France International.

Europarlamentarul adauga ca, in cazul in care PD-L doreste deblocarea situatiei din Parlament, trebuie sa rezolve problema votului pe Legea Pensiilor, care a fost aprobata in Parlament desi Opozitia iesise din tara si nu se intrunea cvorumul pentru sedinta.

"Poate ca nici nu-i nevoie de o demisie, ci de o explicatie publica serioasa, care sa insemne asumare acestei erori. Dar daca nu incerci nimic si te tii doar cu nasul pe sus, nu o sa devii credibil", a declarat euro-parlamentarul PD-L, adaugand ca ar fi incantat ca si "prietenul sau" Sever Voinescu sa dea explicatii pe aceasta tema.

Liderul PD-L comenteaza si pe blog situatia din PD-L, sustinand in continuare nevoia de reforma in partid. Acesta spune ca doar confruntarea intre taberele existente in partid va duce la o schimbare pozitiva.

"PD-L e atat de afectat de performanta de la guvernare incat increderea publicului nu va putea fi recastigata prin negocieri intre taberele din PDL. Doar confruntarea mai poate salva acest partid", scrie Cristian Preda, pe blog.

Acesta adauga ca in partid nu poate fi vorba despre "negociere" intre doua tabere, cum sustine Teodor Baconschi, adaugand ca Baconschi nu ar avea ce sa negocieze, spre exemplu, cu fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon.

Preda: Nu sunt convins ca Guvernul francez e de acord cu Pierre Lellouche

Cristian Preda a comentat si afirmatia lui Pierre Lellouche, conform careia Romania si Bulgaria ar trebui sa adere la spatiul Schengen mai tarziu, spunand ca, in opinia sa, Guvernul francez nu ar fi de acord cu acest lucru.

"E punctul de vedere al lui Pierre Lelloche si nu sunt convins ca exista o solidaritate a Guvernului francez cu acest punct de vedere, pentru ca declaratia lui Pierre Lellouche nu poate fi separata de declaratia lui referitoare la rromi, adica exista o chiar mai mare lipsa de credibilitate in acest moment a lui Lellouche in aceasta privinta, pentru ca daca in urma cu cateva luni spunea ca intrarea noastra in Schengen depinde de rezolvarea problemei rromilor, acum problema rromilor a fost transformata in problema frontierei romano-moldovenesti", a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul a adaugat ca nu este ingrijorat de acest semnal si ca, in curand, Franta isi va schimba garnitura guvernamentala, asa ca Pierre Lellouche ar putea sa nu mai fie pe acest post.

"Asta nu inseamna ca noi nu trebuie sa continuam sa ne vedem de treaba in ceea ce priveste securizarea frontierelor, e un aspect tehnic aici, asa cum la modul mai general, in context european, nu trebuie sa ascundem gunoiul sub pres si sa ne facem ca am rezolvat problema justitiei", atrage atentia Cristian Preda.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Cristian Preda, #Preda Legea pensiilor, #Preda explicatie legea pensiilor , #stiri Cristian Preda
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
Poate ne explica dl. Preda cind si de ce devin agresivi ciinii turbati..