Cristian Preda, despre Udrea si Videanu: Se asteptau! 95% din astia umflati de DNA sunt...

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 21:45
13363 citiri
Cristian Preda, despre Udrea si Videanu: Se asteptau! 95% din astia umflati de DNA sunt...
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul roman Cristian Preda a vorbit joi seara despre situatia fostilor sai colegi de partid, Elena Udrea si Adriean Videanu, prima urmarita penal de DNA si cel din urma retinut pentru 24 de ore pentru fapte de coruptie.

"Miezul chestiunii aici este. Atat timp cat vom accepta oameni care dimineata fac business si seara politic, sau invers, vom fi afectati de astfel de episoade. Trebuie sa separam politicul de afaceri. Oamenii politici sa nu faca afaceri deloc. Deloc! Da, se poate. Pot sa se dedice comunitatii, sa lucreze in interesul public.

Asta este miezul problemei. 95% din astia care sunt umflati de DNA sunt oameni care au intrat in politica pentru a folosi informatiile care circula in aceste medii si autoritatea politica pentru a-si proteja afacerile", a atacat dur Cristian Preda, intr-o emisiune la Digi 24.

Zi de foc la DNA: Elena Udrea, urmarita penal. Adriean Videanu isi petrece noaptea in arest

Fostul lider PMP si PDL sustine ca atat Adriean Videanu, cat si Elena Udrea se asteptau la astfel de momente.

"Se asteptau. Videanu stie de mult, era intr-o situatie destul de penibila. De doi ani se discuta despre suspendarea lui de la sefia filialei din Bucuresti. Iar Udrea, uitati-va ce a scris in ultimele luni, din august pana astazi, si veti vedea ca sunt temele de astazi", a opinat europarlamentarul roman.

Kovesi: Peste 5.100 de dosare penale sunt in lucru la DNA

Intrebat daca se poate specula pe marginea unei eventuale implicatii a lui Traian Basescu in amanarea acestor cazuri, Preda a spus ca ar fi incorect, atragand atentia ca fratele fostului presedinte a fost arestat in timpul mandatului sau la Cotroceni.

"Traian Basescu nu merita bagat in povestea asta, ar fi incorect. (...) Asta arata ca Basescu a tinut linia justitiei. Consider ca a facut un lucru foarte bun din acest punct de vedere al justitiei. Acum vor fi victime din toate partile, iar lista nu este incheiata", a spus Preda.

El a atras atentia si ca in cazul celor doi inca nu s-a luat o decizie in partidele din care fac parte de a fi exclusi.

"In doua ore, Popescu a zburat din partid. N-am auzit ca in ultimele ore sa se fi intamplat ceva cu Udrea sau Videanu", a conchis Cristian Preda.

DNA a fost in centrul atentiei joi dupa ce nume grele i-au calcat pragul inca de la primele ore, iesind apoi urmarite penal sau chiar cu catuse.

Elena Udrea este urmarita penal, incepand de joi, in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratii. Presedintele PMP se afla sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, timp in care nu are voie sa paraseasca Bucurestiul.

De asemenea, Adriean Videanu a fost retinut pentru 24 de ore intr-un dosar disjuns din dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica.

Se pare ca acesta ar fi fost ajutat de Alina Bica sa scape de un sechestru pe niste actiuni Titan Mar pe care le-a vandut ulterior, fiind astfel acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Udrea urmarita penal Cristian Preda, #Videanu retinut coruptie Cristian Preda , #europarlamentar