Cristian Preda despre riscul uselizarii PDL

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 17:59 2385 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma ca exista riscul "uselizarii PDL", in conditiile in care Uniunea Social Liberala "este o masinarie proiectata si pusa in miscare folosind adversitatea fata de Traian Basescu".

Pe blogul sau, Cristian Preda scrie: "La Conventia din 23 martie, PDL s-a exprimat, pe diferite voci, in favoarea unei opozitii ferme fata de puterea actuala. Numai ca, dupa incheierea reuniunii, lucrurile au luat o turnura neasteptata".

In viziunea europarlamentarului democrat-liberal, conducerea PDL pare a fi tentata mai curand sa i se opuna lui Traian Basescu decat USL-ului.

Oricum, "PDL nu e, insa, din fericire, monolitic iar partidul se va imparti in curand in tabara pro si tabara anti-Basescu". Orientarea anti-prezidentiala a unei parti a PDL nu e doar o chestiune partizana iar Traian Basescu este, in acest moment, factorul constitutional care se mai poate opune masinariei de vot a USL.

"A-l slabi acum pe Traian Basescu inseamna, de aceea, a diminua echilibrul - extrem de fragil - al puterilor. O stiu si Blaga, si locotenentii sai. Daca se uselizeaza, PDL risca de altfel o diminuare serioasa", avertizeaza Cristian Preda.

Mai mult, incheie europarlamentarul, "costurile ambitiei lui Blaga de a se afisa ca adversar intarziat al lui Basescu s-ar putea dovedi foarte mari".

M.M.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com