Cristian Preda ataca PSD cu Nastase si Severin

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 19:53
2030 citiri
Cristian Preda ataca PSD cu Nastase si Severin
Foto: cristianpreda.ro

Dupa excluderea lui Mircea Geoana din PSD, partidul este condus de catre cuplul Adrian Severin - Adrian Nastase, considera democrat-liberalul Cristian Preda, potrivit caruia Victor Ponta fie nu vede, fie vede, dar e prea slab ca sa poata face ceva.

Cristian Preda, despre PSD: Romania corupta nu se lasa

"Dupa debarcarea lui Geoana, PSD e alimentat de cuplul Nastase-Severin. Din doua, una: ori Ponta nu vede, ori vede, dar e prea slab ca sa poata face ceva", scrie Cristian Preda, luni, pe blogul personal.

Acuzatiile europarlamentarului PDL nu se opresc aici: el il acuza pe fostul premier, Adrian Nastase, ca se foloseste de situatia in care se afla acum Adrian Severin ca sa-si reafirme pozitia in PSD.

"Dupa ce l-a invitat pe Adrian Severin sa vorbeasca despre coruptie la Fundatia pe care a creat-o, Adrian Nastase foloseste raportul Institutului creat de Severin, pentru a defini pozitia sa in PSD", mai scrie Preda pe blog.

Democrat-liberalul isi sustine rationamentul prin "doua gesturi semnificative" care tin loc de argumente: "Discursul lui Severin - sunt corupt doar daca eu ma simt asa - arata dispret fata de institutii. Nu conteaza ce spune justitia, ci ceea ce spun eu. A fost politica lui Nastase fata de justitie alta in vremea guvernarii sale? Trateaza fostul premier justitia altfel decat Severin?

Pe de alta parte, Institutul lui Severin cauta de multa vreme un moment si o cale pentru a-si plasa punctul de vedere despre politica din Romania. Nastase i-a creat un culoar, dupa care a inceput sa se hraneasca din el. Deunazi, a facut, ca intr-un seminar, exercitii de interpretare, pentru ca presa sa preia ceea ce trebuie".

Cristian Preda a ironizat, recent, intr-o declaratie pentru Ziare.com, conferinta pe anticoruptie tinuta de colegul sau acuzat de coruptie, Adrian Severin, ex-PSD. Europarlamentarul a condamnat, in special, ca evenimentul a fost sustinut de Adrian Nastase, un alt social-democrat acuzat de incalcarea legii.

"Vor sa mascheze enormele probleme pe care le au cu oameni ca Adrian Nastase, evident. Vedeti, au atitudini contradictorii. La inceput, PSD, prin Victor Ponta, s-a separat de Adrian Severin si, la cateva luni dupa aceea, acelasi PSD, de data asta prin Adrian Nastase, il gazduieste pe Adrian Severin pentru a spune ca "Romania nu se lasa". Trebuiau sa spuna 'Romania corupta nu se lasa'. E o mare dupliciate aici", a spus Preda pentru Ziare.com.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cristian Preda PSD, #Preda coruptie PSD Severin Nastase, #mircea geoana exclus psd , #PDL