Cristian Preda, atac dur la UNPR: Nu au ce cauta in Miscarea Populara!

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 11:51 4716 citiri

Europarlamentarul Cristian Preda sustine ca in viitoarea "Miscare Populara" pe care o pregateste PDL nu au ce cauta partenerii de coalitie de la UNPR, dar nici multi din colegii sai de partid.

Potrivit acestuia, o alianta politica de succes nu va trebui sa includa traseisti, politicieni corupti sau oameni ca Gigi Becali sau Dan Diaconescu.

"Voi fi transant. O alianta politica de succes - indiferent ca se va numi Miscarea Populara sau altfel - nu va putea include urmatoarele categorii de politicieni: supravietuitori cu un parcurs mai lung sau mai scurt (asa-numitii "traseisti"); corupti sau discreditati de acuzatii de coruptie, adapostiti acum in spatele unor forte politice auto-intituate responsabile, progresiste; guralivi de tipul Becali, Dan Diaconescu si altii, care nu au nicio idee despre guvernarea contemporana; cei capabili sa spuna azi un lucru si maine exact contrariul", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Europarlamentarul pledeaza ca in locul celor "imbatraniti in tranzitie" sa vina "oameni noi".

Totodata, Cristian Preda sustine ca nu este naiv si ca realizeaza ca viitoarea constructie politica din jurul PDL ar putea fi cladita pe alte principii decat cele pentru care militeaza el.

"De buna seama, nu sunt atat de naiv incat sa nu-mi imaginez ca, pe langa varianta schitata mai sus, exista alte doua: sa se puna la cale o alianta care sa esueze, intrucat ar pune pe primul plan interese personale; sa nu se iveasca nimic nou, de teama ca in locul coagularii sa fie suscitate, de fapt, sciziuni si clivaje noi. Cred, de aceea, ca o alianta de succes trebuie sa porneasca de la obiective ale guvernarii. Ale uneia de dreapta, desigur, fiindca blocul stangii exista deja si stim ce promite stanga lui Ponta si Antonescu! Iar daca, pana la urma, o alianta nu va putea fi realizata decat selectand cu discernamant ralierile, cu atat mai bine!", a adugat Preda.

Nu in ultimul rand, Preda a avertizat ca o constructie politica in care vor fi inglobati si cei de la UNPR "risca sa se intoarca impotriva bunelor intentii afisate de toata lumea".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News