Cazanciuc, criticat dupa discursul din PE: A vorbit ca un politruc comunist

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 18:33
3786 citiri
Cazanciuc, criticat dupa discursul din PE: A vorbit ca un politruc comunist
Foto: B1 TV

Europarlamentarul Cristian Preda il ataca dur pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pe care il eticheteaza drept "un politruc comunist".

Preda comenteaza, pe o retea de socializare, discursul sustinut de Cazanciuc in planul Parlamentului European, unde s-a discutat despre reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei dusa de Romania si Bulgaria sub supravegherea MCV.

Capii justitiei din Romania au dat raportul la Bruxelles: Pro si contra MCV

"La audierea din PE despre MCV, ministrul Cazanciuc a vorbit ca un politruc comunist, sustinand ca 'reforma justitiei s-a incheiat, iar acum urmeaza consolidarea dezvoltarii'. Onoarea tarii e salvata de Codruta Kovesi, care explica in ce fel e destructurata reteaua formata din politicieni, oameni de afaceri si functionari avand drept obiectiv furtul din bani publici", scrie pe Facebook Cristian Preda.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au fost audiati, marti, in Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, unde s-a discutat despre reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei dusa de Romania si Bulgaria sub supravegherea MCV.

Europarlamentarul Monica Macovei, raportorul in acest caz, a vorbit in deschiderea audierilor despre faptul ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) a fost "foarte eficient" si el ar trebui introdus pentru toate statele candidate la aderarea la UE.

De asemenea, fostul ministru al Justitiei a spus ca acest mecanism nu trebuie ridicat pana cand reformele nu se vor dovedi a fi ireversibile. Cazanciuc a afirmat ca Romania a perceput colaborarea cu Bruxelles-ul in acesti 8 ani de MCV ca pe un adevarat parteneriat.

"Putem spune fara niciun fel de dubiu ca vorbim despre o justitie cu mult imbunatatita", a subliniat ministrul Justitiei, adaugand ca "a fost foarte mult de munca, au fost foarte multe impliniri, dar si multe momente in care ritmul reformelor nu a fost cel asteptat de cetateni (...) ".

"Parteneriatul ne-a imprimat cadenta si rigoare, ne-a obligat la continuitate cand am fost tentati sa incetinim ritmul", a continuat Robert Cazanciuc, reamintind, printre altele, ca ultimele doua rapoarte MCV au fost favorabile Romaniei.

Ministrul Justitiei a punctat cateva dintre realizarile din ultimii ani, printre care consolidarea noilor coduri juridice, precum si buna colaborare dintre minister, CSM, instante, parchete si organizatiile profesionale.

"CSM este o institutie matura, vizibila si puternica, ce poate sa garanteze si sa asigure independenta justitiei", a dat asigurari ministrul, vorbind si despre cresterea bugetelor si a resurselor umane pentru instante si parchete.

"Suntem angajati sa continuam procesul de consolidare a bunei functionari a justitiei", a dat acesta asigurari.

D.R.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Cazanciuc atacat Preda, #Cazanciuc discurs PE, #Cazanciuc audiat PE , #europarlamentar
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Sa faci o stire din ce abereaza Cristian Preda, e jalnic.