Blaga, acuzat ca a falsificat conditiile alegerilor din partid - I se cere demisia

Luni, 04 Martie 2013, ora 11:37 3147 citiri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie ca filiala PDL Arad "i-a dat sah" lui Vasile Blaga, acuzandu-l ca a falsificat deciziile luate la reuniunea in cadrul careia au fost stabilite conditiile de desfasurare a Conventiei din 23 martie.

"Organizatia judeteana PDL Arad contesta decizia Biroului Permanent National (BPN) al PDL, privitoare la reunirea Consiliului National de Coordonare (CNC) din 23 februarie, care a decis convocarea Conventiei din 23 martie. Organizatia condusa de Gh. Seculici a constatat ca a fost incalcat articolul 84 din Statutul PDL", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Acest articol stipuleaza ca la CNC participa, pe langa mai multe categorii de membri de drept, "delegati veniti din teritoriu, potrivit unei norme de reprezentare care ia in seama rezultatele electorale ale fiecarei filiale judetene", explica Preda.

Prima victorie a lui Blaga, reformistii acuza - PDL, o copie a filosofiei nord-coreene de la PNL

"In reuniunea BPN din 11 februarie 2012, s-a decis ca fiecare organizatie judeteana sa fie reprezentata de cate 5 membri. Si asa s-a tinut sedinta CNC din 23 februarie. S-a incalcat astfel ideea unei norme de reprezentare construite in functie de performanta la urne a teritoriului. Intr-o contestatie facuta publica duminica, membrii PDL Arad solicita organizarea unei noi reuniuni a CNC, respectand de data aceasta Statutul. Batalia pare minora. Nu e", subliniaza Preda.

Organizatia Arad "i-a dat sah lui Vasile Blaga", acuzat ca a falsificat deciziile de la reuniunea in cadrul careia au fost stabilite conditiile de desfasurare a Conventiei din 23 martie, continua europarlamentarul.

"Presedintele PDL trebuie sa mute. Ce va face? Dupa acuzatia de blat in campanie, organizarea nestatutara a CNC si, in consecinta, a Conventiei, e o povara grea. Mutarea nu poate intarzia prea mult", mai scrie Cristian Preda.

In opinia acestuia, cea mai buna miscare pe care ar putea sa o faca actualul lider PDL este sa isi dea demisia.

"In opinia mea, cea mai buna mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimara, prevazuta de Statut, ar trebui sa organizeze apoi un nou CNC si o Conventie legala", conchide Preda.

Consiliul National de Coordonare al PDL a votat, pe 23 februarie, data Conventiei Nationale Extraordinare a partidului si numarul de delegati care vor fi prezenti la CNE.

Dupa cinci ore de dezbateri, democrat-liberalii au trecut la vot. Astfel, mai-marii PDL au stabilit ca pe 23 martie sa aiba loc Conventia partidului, in care PDL isi va alege noua conducere.

Monica Macovei a propus ca la delegatie sa fie prezenti 10.000 de membri, insa propunerea acesteia a fost respinsa.

CNE urmeaza sa fie organizata la Romexpo, in prezenta a 5.000 de delegati. Democrat-liberalii au adoptat, tot pe 23 februarie, in cadrul sedintei Consiliului National de Coordonare, si un amendament propus de Monica Macovei la Statutul partidului, prin care se face derogare de vechime pentru cei care doresc sa candideze la orice functie de conducere, nu doar la cea de presedinte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News