Poteras a inaugurat primul spital social din Romania (Video)

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 13:01
5664 citiri
Poteras a inaugurat primul spital social din Romania (Video)
Foto: Primaria sectorului 6

Cristian Poteras, primarul sectorului 6, impreuna cu Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, au inaugurat, miercuri, un nou proiect destinat categoriilor sociale defavorizate - Spitalul Social "Sf. Nectarie".

Singurul de acest gen din Romania, noul amplasament, situat in cartierul Militari, in locatia din Bd. Uverturii nr. 81, este destinat persoanelor defavorizate, cu resurse financiare modeste, care nu au posibilitatea de a beneficia de tratamente si investigatii medicale de calitate, in cadrul institutiilor sanitare de stat sau private.

In cadrul noului spital vor functiona cabinete de neurologie, dermatologie, ginecologie, ortopedie si reumatologie, explorari functionale, cardiologie si medicina interna, medicina generala si de familie, ORL, laborator (microbiologie, hematologie, biochimie), gastroentorologie, psihologie, medicina muncii, diabet si boli metabolice, endocrinologie. Spitalul mai dispune de o capacitate de cazare de 48 de paturi, distribuite pe 2 sectii: cardiologie si gastroenterologie.

Pornind de la conceptul oferirii de servici medicale integrate, proiectul prevede si functionarea substatiei de ambulanta a sectorului 6 in cadrul aceleiasi locatii.

La accesarea serviciilor au intaietate persoanele adulte din sectorul 6, aflate in imposibilitate sociala si financiara de a suporta cheltuielile unui serviciu medical complex sau ale unor servicii publice sau private de asistenta medicala. In cadrul programului, fiecare beneficiar va fi abordat in mod individualizat, conform patologiei medicale specifice.

Serviciile medicale de specialitate se vor acorda gratuit sau partial subventionat in functie de venitul lunar pe membru de familie.

Un numar de aproximativ 1000 de persoane adulte, cu diferite diagnostice, vor beneficia lunar de serviciile noului spital.

"Ma bucur ca si de aceasta data am reusit sa vin in ajutorul locuitorilor din Sectorul 6, prin finalizarea unuia dintre cele mai importante proiecte. Este vorba despre Spitalul Social 'Sf. Nectarie', primul de acest gen din Romania. Scopul proiectului a fost acela de a infiinta un spital social de recuperare medicala performant, destinat tuturor persoanelor din sectorul 6, in special celor aflate in imposibilitatea financiara de a suporta cheltuielile unui serviciu medical complex", a precizat primarul Sectorului 6, Cristian Poteras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#spital social sectorul 6, #Cristian Poteras inaugurare spital Sf Nectarie, #spital batrani bolnavi Bucuresti , #primar sector 6