Cristian Poteras: Nu vor sa scape de mine, vor sa decimeze partidul!

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 18:31
6298 citiri
Cristian Poteras: Nu vor sa scape de mine, vor sa decimeze partidul!
Foto: Ziare.com

Fostul primar democrat-liberal al sectorului 6 Cristian Poteras, care a primit aviz negativ din partea Comisiei de Etica a Aliantei Romania Dreapta, considera ca "foarte multi" vor sa decimeze partidul, facand referire la faptul ca au fost respinse candidaturile a 36 de membri ai ARD.

Poteras a precizat ca este un om care a castigat multe batalii politice si ca nu este "o persoana comoda", prin urmare "foarte multi ar vrea sa scape" de el.

"Nu intelegi ca eu sunt un om care nu mi-e rusine de absolut nimic din ce am facut? Un om care a avut mai multe batalii politice n-are cum sa n-aiba cicatrici. Sunt un om care am castigat nu stiu cate alegeri, ca presedinte de filiala de partid.

Credeti ca sunt chiar o persoana comoda? Credeti ca nu sunt foarte multi care ar vrea sa scape de mine, ce ziceti de asta? Sunt chiar un om politic care am castigat si am pierdut batalii - mai putine decat am castigat. Deocamdata am mai pierdut una pe cont propriu, dar ma rog, si asta e discutabila", a declarat Cristian Poteras, pentru Ziare.com.

"Nu vor sa scape de mine, domne', vor sa decimeze partidul, domne. Cine sunt eu pana la urma?", a adaugat ulterior fostul edil.

Candidatii eliminati de comisia Macovei: Poteras, cap de lista - surse

Acesta a explicat si de ce a aparut pe lista celor cu candidaturile respinse de catre Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta, condusa de Monica Macovei.

"Au fost mai multe nume care s-au inaintat si eu, fiind de notorietate mai mare, probabil ca, intr-un anumit dialog, comisia respectiva si-ar fi spus ca... Eu nici nu stiu daca sunt pe lista si deja sunt dat afara de pe liste. (...) Nu m-a anuntat nimeni nimic in acest sens", a mentionat democrat-liberalul.

"Probabil ca Monica Macovei mai are un PDL 2"

Referitor la analizarea candidaturilor, de catre Comisia de Etica, Cristian Poteras a spus ca s-ar fi bucurat daca Monica Macovei ar fi analizat pe toate partidele - "atunci ar fi fost chiar interesant, atunci chiar mi-ar fi placut sa vad pozitia dansei la anumite persoane de prin alte partide".

"Pai asta este demers, cum il categorisiti? De exemplu, eu nu sunt de acord ca dumneavoastra sa fiti presedinte la blocul unde locuiti, ce spuneti de asta? Vreti sa fiti presedinte la asociatie sau nu? Nu v-a intrebat nimeni, nu? Ati vazut? Dar eu nu sunt de acord!

Am auzit ca e o lista foarte lunga la doamna Macovei, probabil ca are alt partid la indemana. Stiti, ca la hochei, intra o echipa si pe urma, daca antrenorul considera ca a obosit, baga alta echipa. Probabil ca mai are un PDL 2, eu stiu ce sa zic? Scoate PDL 1, baga PDL 2. Daca tot ii dai afara pe toti astia, cu ce ii inlocuiesti? Am pus si eu o intrebare", a afirmat fostul primar.

Comisia de Etica a ARD, la final. Iata cei 36 de candidati cu aviz negativ

Acesta a precizat ca nu l-a preocupat pana acum problema avizului negativ in privinta candidaturii sale la alegerile parlamentare, dar si ca nu se agata de aceasta candidatura "ca boala de omul sanatos".

"N-am nimic de ascuns, n-am nicio problema. Chiar n-am nicio problema, daca v-am dat si raspunsul in ceea ce o priveste pe doamna Macovei. Am un proces cu DNA, de unde este o problema. E important ce parere are presedintele partidului, sa stiti. Daca dansul ar considera ca sunt necesar pentru partid, chiar m-as inhama. Dar ca sa m-agat ca scaiul sau ca boala de omul sanatos, nu, nu tin neaparat", a declarat democrat-liberalul.

Adriean Videanu si Vasile Blaga - ultimul cuvant in privinta candidaturilor

Cei care vor hotari candidatii din Bucuresti la alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, si cel al PDL, Vasile Blaga, si nu "o comisie care are un consultativ".

"Eu cred ca dansii au ultimul cuvant, nu o comisie care are un rol consultativ. Daca dansii sunt de acord, sa ma treaca pe lista, dupa aceea vedem daca doamna Macovei si comisia pe care o conduce ar avea intr-adevar o pozitie sau poate si-a expus-o chiar inainte ca lista sa fie definitiva - asta e mai grav, nu vi se pare mai grav, sa nu fii de acord cu unul care nici nu stii daca candideaza?", a intrebat Cristian Poteras, adaugand ca lista candidatilor ARD din Bucuresti nu este inca finalizata.

Fostul primar al sectorului 6 a precizat ca nu a discutat nici cu Adriean Videanu, nici cu Vasile Blaga despre candidatura sa la parlamentare si lista celor cu aviz negativ reprezinta doar "o lista in prealabil, de principiu".

"Aici nu inteleg de ce am devenit subiect de discutie, din moment ce lista finala, pe Bucuresti, cel putin, nu s-a dat. Singura mea luare in calcul este ca as putea deveni candidat. Dar nu sunt candidat. In momentul in care voi deveni candidat, pot sa fiu dat afara de pe lista, pot sa fiu acceptat. Cand ma voi hotari daca voi candida sau nu, atunci pot sa am o opinie, dar mi-o voi expune la momentul respectiv", a mai spus democrat-liberalul.

"Monicul" - unitatea de masura cu care se masoara candidatura celor respinsi de comisie

Acesta a subliniat ca nu e usor sa fie nominalizati "niste oameni pe niste colegii" si ca fiecare organizatie ia in calcul toti membrii marcanti, facand comparatie cu o echipa de fotbal.

"Si o echipa de fotbal de Divizia C e greu s-o faci, trebuie sa ai fundasi, trebuie sa ai atacanti... Daramite o lista cu care sa consideri ca si castigi alegerile si sa fie si acolo, in Parlamentul Romaniei, un corp al partidului care sa fie viabil, care sa activeze in diferite comisii de specialitate, care sa aiba o anumita pregatire. Chiar nu e usor, pe cuvant. N-as vrea sa fiu in locul domnului Blaga deloc", a mentionat Poteras, completand, referitor la componenta ARD, ca "numar ai, n-ai aceeasi consistenta, zic eu".

Cristian Preda: Daca unul dintre cei respinsi va candida, se va incalca statutul PDL

Facand referire la faptul ca prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat ca, daca vreunul dintre cei respinsi de Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, statutul PDL va fi incalcat automat, fostul primar pune sub semnul intrebarii "unitatea de masura pe care o are Cristian Preda".

"Care e unitatea de masura pe care Cristian Preda o are in sensul asta? Lista doamnei Macovei este o unitate de masura? (...) Un monic, doi monici - e unitate de masura", a mai afirmat Cristian Poteras.

Macovei: Daca 20 de candidati sunt scosi de pe listele ARD e un succes

Candidatii respinsi de comisia Macovei: "Nu stiu", "nu e adevarat" sau "e mana PSD"

Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta a finalizat, joi, verificarea candidatilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, dintre cele 502 candidaturi verificate, in urma evaluarii, comisia a decis prin vot sa acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, cateva dintre acestea fiind intre timp inlocuite.

Printre cei care au primit aviz negativ se numara fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteras, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, dar si deputatii PDL William Brinza, Viorel Riceard Badea, Petru Movila si Sorin Pandele, precum si presedintele PDL Ialomita Marinica Cazacu.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Cristian Poteras aviz negativ Comisie Etica, #Cristian Poteras candidatura parlamentare, #Cristian Poteras aviz comisie Macovei , #PDL