USL se rupe in Capitala - Piedone dezvaluie ce se intampla in Consiliul Local

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 10:372494 citiri
USL se rupe in Capitala - Piedone dezvaluie ce se intampla in Consiliul Local
Foto: Stirile Pro TV

Cristian Popescu-Piedone (PC), primarul sectorului 4, a denuntat, joi, protocolul incheiat cu Uniunea Social Liberala si a anuntat ca, de acum, nu va mai reprezenta alianta.

Acesta a mentionat ca saptamana viitoare va incepe formarea unei noi majoritati in Consiliul Local si ca ii asteapta pe toti liderii politici la discutii, potrivit Mediafax.

Piedone a acuzat, dupa sedinta Consiliului Local al Sectorului 4, ca liberalii nu au aprobat sau s-au abtinut in cazul celor mai multe dintre proiectelor supuse votului. Drept urmare, el a decis sa nu mai reprezinte de joi USL.

"Cine vrea sa vina cu mine, sa vina! Cine nu, nu! Incepand de azi, nu mai pot garanta in numele intregului USL si denunt protocolul cu Uniunea Social Liberala la nivelul Sectorului 4. Astept ca liderii politici care formeaza Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD si PDL) sa vina la discutii saptamana viitoare, pentru a forma impreuna o majoritate in interesul cetatenilor Sectorului 4.

Azi (joi - n.red.) am constatat ca o parte dintre cei pe care i-am girat in timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-si respecta cuvantul dat cetatenilor. Si nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar proiecte care asigura buna functionalitate a aparatului propriu, dar si in interesul cetateanului", a explicat Piedone intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

Harta conflictelor din USL: Blaturi cu PDL si incaierare pe functii

Edilul a mentionat ca va sustine o conferinta de presa, dupa discutiile cu liderii USL, in care va explica pe larg motivele pentru care este nemultumit de protocol. De asemenea, Piedone a spus ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu stie ce se intampla, in realitate, in consiliile locale.

"A fost peste vointa mea sa fac acest anunt, dar, cand echipa investita de cetatean nu functioneaza, cu vadita intentie, nu din greseala, trebuie sa-mi asum aceasta responsabilitate si sa stie si cetateanul. Imi pare rau ca increderea oamenilor, care m-au votat in proportie de peste 83%, neexistand nici un motiv administrativ de a rupe alianta, ci doar politicul, a fost inselata.

Imi pare rau ca liderul PNL, Crin Antonescu, un om de exceptie, in care am crezut si cred in continuare, nu este informat de ceea ce se intampla in realitate in consiliile locale, care nu mai sunt demult liberale, referindu-ma aici strict la Sectorul 4", a completat primarul.

Din Consiliul Local al Sectorului 4 fac parte 19 consilieri USL, dintre care sapte PSD, sase PNL si sase PC.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News