Piedone apara decizia de a impune restrictii in Sectorul 5: "Dispozitia de reducere a programului unor agenti economici are la baza prevederi din Codul administrativ"

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 20:26
2237 citiri
Piedone apara decizia de a impune restrictii in Sectorul 5: "Dispozitia de reducere a programului unor agenti economici are la baza prevederi din Codul administrativ"
Cristian Popescu Piedone FOTO: Facebook

Primarul Cristian Popescu Piedone a transmis miercuri, 24 martie, ca dispozitia pe care a dat-o privind reducerea programului unor agenti economici a carei revocare o cere Prefectura Capitalei are la baza prevederi din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care ii confera atributii referitoare la serviciile publice de interes local asigurate cetatenilor.

Intr-un document adresat Prefecturii Capitalei, Primaria Sectorului 5 mentioneaza ca, la nivelul acestei zone administrativ-teritoriale, a fost convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, care a adoptat masurile stabilite prin dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone.

Restrictiile din Sectorul 5

Potrivit sursei citate, intervalul orar stabilit prin dispozitia primarului Sectorului 5 este in concordanta cu prevederile HG nr. 293/10 martie 2021 privind obligatia pentru agentii economici de a-si organiza activitatea intre orele 5,00 - 21,00. Intervalul 7,00 - 19,00 din dispozitia primarului se incadreaza in orarul stabilit de Guvern, explica Primaria Sectorului 5.

Masurile stabilite prin dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone se aplica agentilor economici, pietelor agroalimentare si locurilor de joaca de pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 5, in scopul evitarii masurii de carantinare a municipiului Bucuresti.

"Daca vor exista masuri contrare cu prezenta hotarare/dispozitie se vor respecta masurile dispuse de catre Comitetele ierarhic superioare (CMBSU, CNSU)", a mai transmis Primaria Sectorului 5 Prefecturii Capitalei.

Autoritatea locala a precizat ca joi nu se vor aplica sanctiuni agentilor economici ce incalca dispozitia primarului, intrucat se va pune accentul pe informare si preventie. Ulterior, cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati.

Prefectul spune ca masura nu e legala

Prefectul Alin Stoica a declarat ca este "nelegala" dispozitia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenti economici si, ca urmare, nu ar trebui aplicata.

Prefectura Capitalei i-a trimis primarului Sectorului 5 un document prin care ii cere sa revoce urgent aceasta dispozitie, amintind ca Guvernul a emis pe 10 martie hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand din 14 martie care prevede ca programul operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise publice si/sau private este 5,00 - 21,00.

"Avand in vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus mentionat, autoritatile administratiei publice nu pot stabili un alt program de desfasurare a activitatilor de catre operatorii economici decat cel aprobat la nivel central. (...) Totodata, va aducem la cunostinta ca, in contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta isi desfasoara activitatea in sistem integrat si cu respectarea principiului operativitatii, conlucrarii active si subordonarii ierarhice", a transmis Prefectura.

Dispozitia primarului Cristian Popescu Piedone stipuleaza ca programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor si altor agenti economici din Sectorul 5 va fi redus, de joi pana pe 11 aprilie, urmand sa functioneze, de luni pana vineri, intre orele 07,00 - 19,00, iar sambata si duminica in intervalul orar 07,00 - 15,00. Programul pietelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica, urmand a fi deschise de luni pana vineri in intervalul orar 7,00 - 17,00, iar sambata si duminica intre 7,00 si 15,00. Locurile de joaca vor ramane deschise zilnic pana la ora 19,00, mai prevede dispozitia primarului Sectorului 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
#primar, #sectorul 5, #dispozitie, #Piedone, #comercianti , #primar
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Orice măsură-i bună, numa' nu mai reduceți activitatea economică,