Piedone, trimis in judecata in dosarul #Colectiv: 90 de persoane cer despagubiri de zeci de milioane de euro (Video)

Joi, 05 Mai 2016, ora 17:40
3908 citiri
Piedone, trimis in judecata in dosarul #Colectiv: 90 de persoane cer despagubiri de zeci de milioane de euro (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si pe trei foste angajate din primarie pentru autorizarea, in absenta avizelor de securitate la incendiu, a clubului Colectiv si a unui restaurant din sectorul 4.

Incendiu in Colectiv Cristian Popescu Piedone, urmarit penal

Astfel, Piedone va fi judecat, alaturi de Aurelia Iofciu, fosta sefa a Serviciului autorizari comerciale, Luminita Ganea, fost consilier superior, si Sandra Motoc, fost referent superior in cadrul aceluiasi serviciu, anunta DNA.

Procesul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti.

Incendiu in Colectiv DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4

Fostul edil este acuzat de abuz in serviciu, iar fostele sale subordonate de complicitate la abuz in serviciu, pentru eliberarea acordurilor si autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv si pentru un restaurant din sectorul 4, care nu aveau autorizarea de securitate la incendiu, si pentru nerespectarea dispozitiilor privind controlul dupa emiterea autorizatiilor.

Cu sprijinul lui Iofciu si Ganea, Piedone a emis acordul si autorizatia pentru Colectiv, pe 14 ianuarie 2015, iar cu sprijinul lui Iofciu si Motoc a emis aceleasi documente si pentru restaurant, pe 30 ianuarie 2015.

Piedone, audiat in dosarul #Colectiv. Procurorii ar urma sa extinda cercetarile (Video)

Potrivit anchetatorilor, acest lucru a determinat "punerea permanent in pericol a vietii, sanatatii, integritatii corporale" a clientilor si angajatilor care s-au aflat in cele doua localuri in perioada ianuarie - 30 octombrie 2015. Activitatea restaurantului a fost urmarita de anchetatori tot pana la data in care a izbucnit incendiul din Colectiv.

Clubul Colectiv a avut in aceasta perioada venituri de 62.298 de lei, iar restaurantul de 147.133 de lei, ce se constituie ca foloase necuvenite, mai arata DNA.

"Omisiunea verificarii, de catre inculpati a indeplinirii cerintelor de securitate la incendiu, prealabil autorizarii SC Colectiv Club SRL, a facut inapte masurile tehnice, operative care ar fi putut sa previna sau sa reduca urmarile din data de 30.10.2015, in conditiile izbucnirii incendiului in club", se mai spune in comunicatul DNA.

Pentru prejudiciile morale si materiale suferite ca urmare a tragediei din Colectiv, 90 de persoane cer despagubiri in acest dosar, in cuantumuri ce variaza intre 30.000 euro si 2.000.000 euro.

Cuantumul total al despagubirilor cerute ar fi de aproximativ 30 de milioane de euro, potrivit Digi24.

Dintre cei care au cerut sa fie parte civila in dosar, 27 sunt raniti din Colectiv, iar 63 sunt mostenitori ai celor decedati.

In vederea recuperarii prejudiciului, asupra bunurilor mobile si imobile apartinand celor patru inculpati a fost instituit sechestru asigurator.

Piedone ar putea candida la functia de consilier local in sectorul 4, dupa ce a incercat in doua randuri sa candideze la fosta sa functie. Instanta i-a respins de doua ori definitiv candidatura pentru functia de primar al sectorului 4. La sfarsitul lunii, Biroul Electoral al Sectorului 4 i-a anulat si candidatura pentru functia de consilier, dar Judecatoria Sectorului 4 a decis ca poate candida. Decizia nu este insa definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Piedone trimis in judecata Colectiv , #primar