VIDEO Piedone sustine ca judecatorul care l-a condamnat in dosarul Colectiv a executat un ordin: "Sunt nevinovat. Am fost in fata unui pluton de executie"

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 14:10 7604 citiri
Foto: Facebook/ Ceausescu Marian (Captura)

Primarul ales al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, afirma ca judecatorul de la Tribunalul Bucuresti, care l-a condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu in dosarul Colectiv, a executat un ordin. Intrebat despre cine a dat ordinul, Piedone a spus, ironic, ca poate nevasta judecatorului.

Declaratiile au fost facute in fata Curtii de Apel Bucuresti, inaintea inceperii procesului Colectiv.

"Sa lasam justitia sa isi spuna cuvantul. Cat despre alegatori si cei care contesta si au contestat alegerile le transmit un singur lucru: nu sunt impotriva acelor renumarari de voturi, probabil ca acele voturi anulate care s-au regasit la mine imi vor da inca unul sau doua-trei procente in plus. Eu nu am spus nimic! Daca pierdeam, pierdeam! Vocea poporului isi spunea cuvantul! Daca am castigat, sa intrebati oamenii! Si nu ii faceti prosti si nu ii faceti inculti si nu spuneti ca oamenii nu stiu ce fac.

Stiu ce fac! In afara de dreptatea divina este dreptatea pe orice politician si orice cetatean o doreste sa o aiba. Am candidat, si de astazi incepand, din respect pentru dvs, pentru cetateni, si in special presa, v-as ruga, si sunt ferm convins, ca daca v-ati da microfoanele jos si ati deveni oameni, stiti ca peste 3.500 de primari ai Romaniei, la vremea respectiva, si cu mine, am semnat in baza unei legi, am respectat legea si sunt condamnat?! Ce s-a intamplat dupa Colectiv? Ce s-a intamplat, oameni buni?! S-a schimbat legea?"

Piedone a fost intrebat de ce a candidat pentru un nou mandat, desi a spus ca nu o sa mai candideze: "Sunt nevinovat. "

"Dumnezeu mi-a ajutat sa ies cu cetatenii, care, multi i-ati facut prosti. Sunt prosti, dar multi, Maria voastra! Multi! Multi! (...) In 5 ani de zile, in Romania nu s-a schimbat absolut nimic! (...) Tribunalul Bucuresti, prin acel judecator, nu a facut altceva decat sa execute un ordin si sa ma aflu in fata unui pluton de executie. (este intrebat de un jurnalist: ordinul cui?- n.red.)

Este treaba dumneavoastra sa aflati. Nu stiu al cui, poate al lu' nevasta-sa, dar nu stiu eu al cui! Sunt tata de copii, si copii mei daca se aflau in noaptea aia, in acel bar, nu club, la fel veneam in fata dumneavostra ca sunt nevinovat. Sunt om, oameni buni, Imi voi striga nevinovatia pana in mormant. Am ferma convingere ca Curtea de Apel judeca in adevaraul sens al legislatiei din Romaniei. Indiferent de verdict, il voi respecta."

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News