Piedone, sub control judiciar in dosarul #Colectiv: Trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane de lei (Video)

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 13:23
3968 citiri
Piedone, sub control judiciar in dosarul #Colectiv: Trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane de lei (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost plasat sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, potrivit unei decizii luate vineri de DNA in dosarul tragediei din clubul Colectiv.

Mai mult, procurorii il obliga pe Piedone sa depuna, in termen de zece zile incepand de vineri, o cautiune in valoare de 1,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al DNA.

Fostul edil, urmarit penal pentru abuz in serviciu si fals intelectual, s-a prezentat vineri dimineata la sediul DNA pentru a-i fi comunicate masurile luate impotriva lui.

Piedone, audiat din nou la DNA in dosarul #Colectiv

De asemenea, procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra unor proprietati si sume pe numele lui Cristian Popescu Piedone.

"Masura sechestrului asigurator a fost dispusa si fata de bunuri si sume de bani apartinand inculpatelor Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea si Ramona Sandra Motoc, la data faptelor functionare in cadrul Primariei al Sectorului 4 Bucuresti", au precizat anchetatorii.

In perioada in care se afla sub control judiciar, Piedone trebuie sa respecte mai multe obligatii, printre care sa se prezinte la DNA ori de cate ori este chemat, sa mearga la Politie conform unui program de supraveghere, sa nu plece din Romania fara acordul procurorului de caz si sa nu comunice cu martorii din dosar.

"Inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar pe cautiune se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", se arata in documentul citat.

Piedone a mers la sediul DNA si in urma cu doua zile, cand procurorii I-au comunicat ca au extins urmarirea penala impotriva sa, fiind acuzat de noi infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual.

DNA: Piedone, acuzat si de abuz in serviciu si fals intelectual

Piedone, audiat in dosarul #Colectiv. Procurorii ar urma sa extinda cercetarile (Video)

Fostul primar a incalcat dispozitiile legale, in perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, prin faptul ca a emis un acord si o autorizatie de functionare pentru un local, altul decat clubul Colectiv.

Piedone era initial cercetat de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv. In urma incendiului din 30 octombrie, 62 de persoane au murit, unele la fata locului, altele in spital.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Piedone cautiune, #Piedone control judiciar , #primar