De ce refuză Piedone grațierea după ce fiul său a trimis o scrisoare către Iohannis. ”Rămân vertical cu capul sus, nerușinat”

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 03:50
10076 citiri
De ce refuză Piedone grațierea după ce fiul său a trimis o scrisoare către Iohannis. ”Rămân vertical cu capul sus, nerușinat”
Piedone susține în continuare că este nevinovat FOTO Facebook / Cristian Popescu Piedone

Fostul primar al Sectorului 5, condamnat la 4 ani de închisoare, a transmis că refuză o eventuală grațiere din partea președintelui Klaus Iohannis după ce fiul său a trimis o scrisoare către președinte în acest sens. În paralel, fiul lui Piedone este uns pentru a lua fotoliul lăsat gol de tatăl său la primărie.

Joi, 12 ianuarie, Vlad-Piedone Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, a depus la Administrația Prezidențială o cerere de grațiere a pedepsei de 4 ani de închisoare aplicată tatălui său. În documentul trimis la Cotroceni, Piedone junior prezintă istoricul din „Dosarul Colectiv”, în care tatăl său a fost condamnat, dar și chestiuni tehnice care au stat la baza unei acuzații pe care o consideră neîntemeiată, inclusiv faptul că primarul nu a făcut decât să aducă la îndeplinire o hotărâre de consiliu local, pe care nu o putea verifica sub aspectul legalității.

Unul din principalele argumente folosite de fiul primarului este popularitatea de care se bucură Piedone senior și susținerea din partea cetățenilor, atașând numeroase mesaje de pe pagina de Facebook a acestuia. Pe de altă parte, Vlad-Piedone Popescu argumentează că tatăl său a fost deja „pedepsit” în timpul scurs de la producerea tragediei din clubul Colectiv și până la condamnare, printr-o campanie de denigrare intensă în presă, fiind asimilat cu o persoană care a comis o infracțiune contra vieții, când de fapt infracțiunea pentru care a fost condamnat este una de serviciu.

Tatăl refuză grațierea

Duminică însă, Piedone senior a transmis din închisoare într-o „scrisoare deschisă” către fiul său că refuză să fie grațiat, motivând că este nevinovat și că nu vrea grațiere, ci dreptate

Piedone se prezintă în scrisoare drept o victimă „nevinovată” a sistemului și o atacă inclusiv pe primărița Sectorului 1 Clotilde Armand.

„Piedone continuă lupta pentru că adevărul va ieși odată și odată la suprafață, cu sau fără voința lor. Cum, ce democrație mai e în România? Este, dar doar acolo unde vor ei, unde au interese, sau pur și simplu comenzi. În cazul meu cine poate să spună că la Primăria Sectorului 1 s-a furat la vot și a ieșit franțuzoaica gestionară a unui buget de aproximativ 1 miliard de euro? Pai nu a ieșit și Piedone la Sectorul 5 (cel mai sărac buget), condamnat la 8 ani și 6 luni, deci e democrație - Înainte tovarăși e minunat în România”, afirmă Piedone.

Deși spune că nu are nevoie de grațiere, fostul primar susține că va face totuși o cerere în acest sens, adresată către președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și către premierul Nicolae Ciucă „pentru cei 3290 de primari ai României, care se fac la fel de vinovați `ca și mine` de abuz în serviciu și care au semnat până în noiembrie 2015, la fel ca și mine”.

„Eu rămân vertical cu capul sus, nerușinat, pentru că sunt NEVINOVAT și voi știți asta, așa cum am declarat și în ziua încarcerării, 12.05.2022, mai bine slugă afară decât în genunchi în țara ta! Sus capul române, trebuie să încercați să aveți curaj pentru dreptatea voastră!”, a mai susținut Piedone.

Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat pe 12 mai 2022, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu. Piedone a fost acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Piedone junior, drum liber către primărie

După ce timp de mai multe luni de zile a încercat să câștige sprijinul PSD, Vlad Popescu Piedone a anunțat în decembrie 2020 că va candida la Primăria sectorului 5 din partea partidului lui Dan Voiculescu, PPU-SL.

Conform unor surse politice, mai multe voci din PSD s-au opus susținerii lui Piedone junior motivând că ar afecta imaginea partidului. Cu toate astea, potrivit unor sondaje interne realizate de PSD si citate de G4Media, Vlad are cele mai mari șanse de victorie, bazându-se și pe sprijinul mediatic oferit de trustul lui Dan Voiculescu, din a cărui partid (PPUSL) face parte precum și pe infrastructura lăsată de către tatăl său.

Piedone junior este în prezent deputat, mandat obținut în decembrie 2020 pe listele PSD, după o negociere în trei: Cristian Popescu Piedone (tatăl său) – Marcel Ciolacu - Dan Voiculescu. Mai întâi, Piedone a bătut palma cu Dan Voiculescu și a candidat la Primăria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3. Apoi, în schimbul susținerii media, Marcel Ciolacu a oferit câteva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de încredere ai lui Voiculescu.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Popescu Piedone, #primaria sectorului 5, #PSD, #piedone junior, #gratiere presedinte, #gratiere piedone , #stiri Cristian Popescu Piedone
Comentarii
Poza vasisile
vasisile
rank 2
Reprezentant tipic al clasei politice,
M
MadWolf
rank 5
Eu cred ca de fapt a inceput sa-i placa la inchisoare