Piedone stă în pușcărie cu gândul la colecția lui de mașini retro. Cauțiunea de 1,5 milioane de lei îl „bântuie” pe fostul edil și după condamnare

Joi, 16 Iunie 2022, ora 21:30
6303 citiri
Piedone stă în pușcărie cu gândul la colecția lui de mașini retro. Cauțiunea de 1,5 milioane de lei îl „bântuie” pe fostul edil și după condamnare
Piedone și-a acoperit cauțiunea cu 5 mașini de epocă și un imobil, iar acum le vrea înapoi. FOTO: Primăria Sectorului 5 / Facebook

Prima grijă a lui Cristian Popescu Piedone de când a intrat în pușcărie ca urmare a condamnării de 4 ani din Dosarul Colectiv a fost să ceară ridicarea sechestrului de pe un imobil și 5 mașini de epocă. Piedone avea instituită o cauțiune de 1,5 milioane de lei încă din 2015, pe care a acoperit-o cu bunurile respective, iar acum cere ridicarea sechestrului.

Obiectul contestației la executare pe care a depus-o Piedone pe rolul Curții de Apel București, cauză luată în discuție joi, 16 iunie, este mai degrabă o formalitate: judecătorii au uitat să dispună în decizia din 12 mai 2022 cu privire la cauțiunea instituită pe numele lui.

Mai exact, după ce i-au înjumătățit pedeapsa primită la fond și l-au condamnat la 4 ani de închisoare în loc de 8 ani și 6 luni, după ce l-au „iertat” de plata în solidar a cu patronii clubului Colectiv a despăgubirilor morale și materiale de peste 60 milioane de euro, judecătorilor le-a scăpat aspectul cauțiunii lui Piedone.

De aceea, fostul edil al Sectorului 5 a cerut „lămurirea dispozitivului” deciziei 566/2022 din dosarul 17008/3/2016.

Surse apropiate procesului au explicat pentru Ziare.com că respctiva cauțiune a fost acoperită de Piedone cu un imobil și 5 autoturisme de epocă a căror valoare însumată e de 1,5 milioane de lei.

Ar fi vorba despre trei autoturisme Cadillac, un Oldsmobile şi un Mercedes.

Aceleași surse au declarat că Piedone a formulat o altă cale de atac împotriva deciziei de condamnare, care a fost înregistrată, dar care nu a primit încă un termen de judecată.

Pedepse mai blânde la finalul Dosarului Colectiv

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat pe12 mai, sentințele definitive în dosarul Colectiv:

  • Alin Anastasescu (patron Colectiv) - 11 ani şi 8 luni (pe fond: 11 ani şi 8 luni închisoare)
  • Paul Gancea (patron Colectiv) - 6 ani şi 4 luni (pe fond: 11 ani şi 8 luni închisoare)
  • Costin Mincu (patron Colectiv) - 8 ani (pe fond: 11 ani şi 8 luni închisoare)
  • Daniela Niţă (directoarea firmei de artificii, decedată) - încetarea procesului penal prin deces (pe fond: 12 ani şi 8 luni de închisoare)
  • Cristian Niţă (director firmă artificii) - 2 ani şi 6 luni cu suspendare (pe fond: 3 ani şi 6 luni de închisoare)
  • Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani şi 10 luni (pe fond: 9 ani şi 8 luni)
  • Marian Moise – (pirotehnist) - 6 ani şi 10 luni (pe fond: 9 ani şi 8 luni)
  • Antonina Radu (pompier) - 8 ani şi 8 luni (pe fond: 9 ani şi 2 luni)
  • George Petrică Matei (pompier) - 8 ani şi 8 luni (pe fond: 9 ani şi 2 luni)
  • Cristian Popescu Piedone (fost primar al PS4) - 4 ani (pe fond: 8 ani şi 6 luni)
  • Aurelia Iofciu (fostă angajată a PS4) – achitată (pe fond: 8 ani de închisoare)
  • Larisa Luminita Ganea (fostă angajată a PS4) – achitată (pe fond: 7 ani)

Pe data de 30 octombrie 2015 un incendiu devastator a cuprins clubul bucureștean Colectiv, acolo unde sute de tineri asistau la concertul trupei Goodbye to Gravity.

O scânteie provenită de la focul de artificii amplasat pe scenă a aprins izolația de pe stâlpii din sala de concert, iar focul s-a extins cu repeziciune.

Circa 120 de secunde au avut la dispoziție cei din club de a ieși, înainte să fie cuprinși de flăcări. O busculadă s-a produs la ieșire din club, iar mulți au rămas blocați.

În urma incendiului din Colectiv au murit 65 de persoane și alte câteva sute au fost mutilate pe viață.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Cristian Popescu Piedone, #masini de lux, #imobil, #cautiune, #sechestru, #dosarul colectiv , #justitie