Piedone, la tribunal: Contesta in instanta cautiunea de 1,5 milioane lei (Video)

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 09:46
1287 citiri
Piedone, la tribunal: Contesta in instanta cautiunea de 1,5 milioane lei (Video)
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone s-a prezentat luni la Tribunalul Bucuresti, unde se discuta contestatia sa la decizia DNA de a-l plasa sub control judiciar pe cautiune, suma stabilita fiind de 1,5 milioane de lei, in dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv.

La intrare in sediul tribunalului, Piedone a declarat ca a contestat masura controlului judiciar pe cautiune si are incredere ca se va face dreptate.

Piedone, sub control judiciar in dosarul #Colectiv: Trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane de lei (Video)

La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis ca fostul edil trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garantie un imobil si vehicule de epoca.

Initial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala si au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau pentru fals intelectual si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL).

Pentru a autoriza functionarea acestei societati, Piedone a emis documentele administrative (acordul si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca firma respectiva indeplinea cerintele legale necesare avizarii.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2015 impreuna cu doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz in serviciu, insa ulterior cei trei au fost eliberati.

Conform DNA, in calitate primar, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei, arata anchetatorii.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

In acelasi timp, functionarele Aurelia Iofciu si Luminita Ganea l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, prin intocmirea, respectiv avizarea documentelor.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Popescu Piedone tribunal, #Cristian Popescu Piedone cautiune , #primar