Piedone demisioneaza si candideaza la Primaria Capitalei, dar... depinde de Oprescu

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 18:31
3878 citiri
Piedone demisioneaza si candideaza la Primaria Capitalei, dar... depinde de Oprescu
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a afirmat miercuri ca este hotarat sa isi prezinte demisia din functia de edil al Sectorului 4 si sa candideze la Primaria Capitalei, daca Sorin Oprescu va impune amendamentele sale privind centralizarea bugetului municipalitatii si preluarea la PMB a licitatiei pentru salubrizarea orasului.

Primarul Sectorului 4 a fost prezent miercuri la discutiile din Comisia pentru industrii a Camerei Deputatilor cu privire la Legea salubrizarii.

"Primarul general vrea sa desfiinteze primariile de sector, sa centralizeze bugetul si sa ia salubrizarea la Primaria Capitalei. Daca asa se va intampla, eu, primar in functie, prima data voi face un referendum privind salubrizarea.

Nu ma intereseaza salubrizarea (...), dar sa o plateasca tot el. Nu unul sa faca licitatia si altul sa plateasca si sa nu aiba nici masuri coercitive. Eu nu am bani la buget sa ii dau. Cum ii plateste lui Vanghelie, la Primaria Sectorului 5, asa sa plateasca si la Sectorul 4 (...).

Nu ma intereseaza cui i-o da, ce interese sunt, pe mine ma intereseaza sa nu imi ia banii. Daca vrea salubrizarea, sa se spele pe cap cu ea, dar sa o plateasca", a declarat Popescu Piedone, dupa discutia din comisia parlamentara.

Cristian Popescu Piedone a sustinut ca isi va da demisia din functie, daca amendamentele vor trece cum doreste edilul-sef Sorin Oprescu si urmatorul pas va fi sa candideze la functia de primar general al Bucurestiului.

"Imi voi depune demisia, daca se desfiinteaza primariile de sector si urmatorul pas, il anunt pe primarul general, ca voi candida la PMB. Nu este pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste, spune un proverb romanesc.

De tot ceea ce face el s-ar putea sa beneficiez eu, ca voi candida direct la Primaria Capitalei, cu locuitorii sectorului 4 in frunte", a spus Piedone.

Legea salubrizarii este in dezbatere pentru a fi modificata prin mai multe amendamente. Edilii de sector sustin ca in acest moment nu au posibilitatea sa organizeze licitatii, decat in baza unor delegari date de fostul primar general Traian Basescu, care dateaza din 1999.

"Din anul 1999, serviciile erau descentralizare la sectoare, iar acum se vrea centralizarea. De ce? Nu este curat in Bucuresti? Sa ne spuna cetatenii ca nu este curat in Bucuresti, nu primarul general. Sa imi spuna mie locuitorii Sectorului 4 ca nu sunt multumiti.

Daca primarul general vrea salubrizare, licitatia sa o faca, dar sa o plateasca. Adica el face si eu trebuie sa platesc?

Vrea si buget unificat. Eu m-am angajat cu anumite promisiuni si nu voi putea sa mi le duc la capat pentru ca nu mai am bani. Nu vreau sa fiu o paiata de paie la comanda unui primar general. Nu, ma duc sa fiu eu primar general", a punctat primarul Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone nu a dorit sa faca mai multe comentarii, precizand ca va oferi informatii suplimentare intr-o conferinta de presa.

La lucrarile comisiei se mai afla primarul general Sorin Oprescu, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 6, Rares Manescu, si primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Piedone demisie buget PMB, #Piedone candidat Primaria Generala, #Piedone demisie, #Piedone candidat Primaria Capitalei, #Piedone atac Oprescu , #primar