Piedone, audiat in dosarul #Colectiv. Procurorii ar urma sa extinda cercetarile (Video)

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 12:32
2538 citiri
Piedone, audiat in dosarul #Colectiv. Procurorii ar urma sa extinda cercetarile (Video)
Foto: Arhiva (Primaria Sectorului 4)

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a venit miercuri la DNA pentru a fi audiat in dosarul tragediei de la clubul Colectiv.

Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, procurorii ar urma sa extinda urmarirea penala pe numele sau pentru noi fapte de abuz in serviciu.

Mediafax informeaza ca procurorii DNA il acuza pe Piedone de alte fapte de abuz in servicu, dupa ce au analizat documentele ridicate de la Primaria Sectorului 4.

Noile fapte nu ar fi in legatura cu cele care ar fi dus la producerea tragediei din Colectiv.

DNA a anuntat in 6 noiembrie ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este urmarit penal pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals intelectual.

Incendiu in Colectiv Cristian Popescu Piedone, urmarit penal

"In calitate de functionar public - primar al sectorului 4 Bucuresti, Cristian Popescu Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti.

Prin aceasta, a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei", se arata in comunicatul DNA.

Fostul primar Piedone a fost arestat

Pe 7 noiembrie Piedone a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul Colectiv. Decizia nu a fost insa definitiva, asa ca avocatii fostului primar au facut recurs.

Cristian Popescu Piedone, eliberat din arest

Judecatorul de drepturi si libertati care a analizat recursul la Curtea de Apel Bucuresti a decis in 11 noiembrie ca fostul primar al Sectorului 4 sa iasa din arest.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Cristian Popescu Piedone DNA, #Piedone audiat DNA, #Piedone cercetari extinse , #primar