Piedone a fost eliberat - a fost aplaudat la iesirea din arest

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 17:35
9960 citiri
Piedone a fost eliberat - a fost aplaudat la iesirea din arest
Foto: B1TV

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost eliberat miercuri seara din arestul Politiei Capitalei.

Fostul edil nu a facut niciun comentariu si nu a raspuns la niciuna dintre intrebarile jurnalistilor. A fost insa asteptat de un sustinator, care l-a aplaudat in momentul cand usa arestului s-a deschis si Piedone a facut primii pasi in libertate.

Intrebat de jurnalisti despre gestul sau, barbatul, care s-a identificat drept Radu Ioan Negrescu (foto mai jos), acesta a spus ca eliberarea lui Piedone a fost cea mai inteleapta decizie a justitiei.

"La cate hartii semneaza un primar, exista posibilitatea sa-i scape lucruri. Eliberarea e cea mai buna si inteleapta decizie a justitiei. Din cei 30.000 de oameni care au fost in strada, 15.000 am convigerea ca n-au fost la vot. Sa ceara demisia celui pe care l-au votat ei", a spus revoltat barbatul.

Foto: B1 Tv

Cristian Popescu Piedone, eliberat din arest

Comentariul jignitor al unui deputat minoritar la adresa protestatarilor romani: Neam de sluga

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuretsi care a analizat acest dosar a decis miercuri eliberarea lui Piedone din arest. Aceeasi masura a fost luata si in pentru Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu. Ele fusesera arestate preventiv pentru complicitate la abuz in serviciu.

Nu se stie insa momentan daca arestul preventiv va fi inlocuit cu o alta masura privativa de libertate, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Fostul primar Piedone a fost arestat

Fostul primar fusese arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul Colectiv in data de 7 noiembrie. Decizia nu era insa definitiva, asa ca avocatii lui Piedone au facut recurs.

Piedone si-a dat demisia din fruntea Primariei Sectorului 4, saptamana trecuta, pe 4 noiembrie, cu toate ca initial a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in clubul Colectiv.

Cum a incercat Piedone sa scape de arest: A spus ca nu suporta detentia, pentru ca are probleme cu inima

Pe 6 noiembrie el a fost adus la sediul DNA si, dupa 7 ore de audieri, a fost scos incatusat. Sambata, in fata judecatorului de la Tribunalul Bucuresti care a decis arestarea sa preventiva, Piedone ar fi spus ca are probleme cu inima si nu poate suporta conditiile detentiei.

Procurorii DNA il acuza pe Piedone ca "pentru a autoriza functionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, a emis cele doua acte administrative, respectiv acordul de functionare si autorizatia de functionare, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club indeplinea cerintele".

Bilantul negru al tragediei din clubul Colectiv a ajuns miercuri la 50 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Cristian Popescu Piedone eliberat arest, #Piedone aplaudat eliberare arest , #arestat