Incendiu in Colectiv: Piedone, audiat la DNA

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 16:28
2562 citiri
Incendiu in Colectiv: Piedone, audiat la DNA
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat, vineri dupa-amiza, la sediul DNA din Capitala, fiind audiat in dosarul tragediei din clubul Colectiv.

Piedone trebuie sa le explice procurorilor anticoruptie in ce circumstante a acordat institutia pe care a condus-o pana miercuri avizul de functionare pentru clubul Colectiv, acesta neavand autorizatie de functionare de la ISU, transmit televiziunile de stiri.

Mai multi functionari din cadrul Primariei Sectorului 4 sunt vizati in acest dosar de coruptie si vor fi audiati la DNA.

DNA a inceput vineri urmarirea penala in rem (asupra faptelor, nu persoanelor) in cazul incendiului din Colectiv, pentru abuz in serviciu, complicitate la abuz in servici, fals intelectual si complicitate la fals intelectual.

Incendiu in Colectiv DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4

Aceste fapte ar fi fost savarsite de persoane cu atributii de decizie si avizare din Primaria Sectorului 4, adica acei functionari care au emis acordul si autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv in mod ilegal, intrucat acesta nu avea aviz obtinut in prealabil de la ISU, dupa cum prevede legislatia in vigoare.

"Procurorii DNA constata ca atat acordul, cat si autorizatia de functionare nu puteau fi emise, intrucat incalca, in mod flagrant, dispozitiile care reglementeaza apararea impotriva incendiilor, neexistand vreun document de autorizare din partea ISU", se arata intr-un comunicat al anchetatorilor.

Incendiu in Colectiv: Unul dintre patroni, dus la audieri. Si Piedone este asteptat la DNA

Incendiu in Colectiv: De ce au fost arestati patronii clubului - motivarea judecatorilor

"Intrucat in spatiul respectiv s-au desfasurat mai multe manifestari cultural-artistice la care au participat mai multe persoane, in conditii vadite de insecuritate publica, a fost pusa, permanent, in pericol viata, sanatatea si integritatea corporala a spectatorilor si persoanelor angajate, aflate in incinta clubului, continua textul citat", au adaugat procurorii.

In plus, tot vineri, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, cu referire la suspiciuni de neindeplinire sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare ale ISU Bucuresti-Ilfov.

Parchetul General a declinat joi catre DNA o parte din dosarul penal referitor la tragedia din clubul Colectiv, soldata cu 32 de morti si peste 150 de raniti.

Incendiu in Colectiv - Piedone, in vizorul DNA: Suspiciuni de coruptie in Primaria Sectorului 4

Este vorba despre cauza care vizeaza modul in care a fost emis avizul de functionare pentru clubul Colectiv de catre Primaria Sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia, miercuri, din functia de primar al Sectorului 4, cu toate ca initial a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in clubul Colectiv.

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Piedone DNA, #Piedone audiat DNA, #Piedone Colectiv , #primar