Fotografia zilei: 64 de lumanari la DNA

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 17:27
4679 citiri
Fotografia zilei: 64 de lumanari la DNA
Foto: Facebook / Asociatia GTG 3010

Rudele tinerilor morti in incendiul de la clubul Colectiv au organizat, vineri, o actiune inedita de protest fata de candidatura la primaria Sectorului 4 a lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar urmarit penal intr-un dosar deschis de DNA dupa tragedie.

64 de lumanari pe care au fost aplicate fotografii cu chipurile celor decedati au fost aliniate la intrarea in sediul central al DNA, alaturi de doua afise pe care erau scrise doua mesaje, dintre care unul transmis procurorilor: "Niciun vinovat de la Colectiv nu va scapa nepedepsit" si "Nu va grabim, doar va amintim".

"Am depus 64 de lumanari. Vrem sa trezim procurorii. Nu este normal ca un domn sa vrea sa candideze la primarie, desi are dosare care nu se mai finalizeaza", a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, pentru Mediafax.

Foto: Facebook / Asociatia GTG 3010

Mai mult, membrii asociatiei spun ca in perioada urmatoare vor face si plangeri cu privire la falsurile identificate pe listele de semnaturi cu care Cristian Popescu Piedone s-a prezentat pentru inscrierea candidaturii la primaria de sector, falsuri constatate de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, care au respins candidatura.

"Justitia a stabilit ca in cazul strangerii de semnaturi pentru Piedone a fost vorba despre frauda. Vom face plangere la procuratura, pentru ca procuratura doarme. DNA cheama tot felul de politicieni la audieri care se retrag din competitie, dar Piedone candideaza", a explicat Eugen Iancu.

Cristian Popescu Piedone, primar al sectorului 4 in octombrie anul trecut, cand s-a produs incendiul de la clubul Colectiv, a demisionat dupa tragedie, asumandu-si o parte din responsabilitate. Ulterior, el a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA alaturi de doua functionare din primarie, pentru emiterea autorizatiei pentru local fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu.

In mod cu totul surprinzator, Cristian Popescu Piedone a anuntat in urma cu 10 zile ca a decis sa candideze ca independent pentru un nou mandat de primar, decizia sa starnind un val de indignare publica.

Fotografia zilei: Protest solitar fata de candidatura lui Piedone

Toate contestatiile depuse de apropiatii victimelor de la Colectiv au fost, insa, respinse de instanta, pe motiv ca nu poate fi interiza o candidatura pe motive care tin de moralitate. In schimb, instanta a admis contestatia depusa de avocatul Gheorghe Piperea, care a cerut verificarea listelor cu semnaturi, constatandu-se ca multe dintre ele erau ilegale.

De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei

In ciuda acestui esec, Piedone nu s-a lasat si a decis sa mai stranga inca un rand de semnaturi, bucurandu-se de data aceasta de sustinerea Partidului Popular Umanist (Social-liberal).

Cristian Popescu Piedone si cele doua angajate de la primaria Sectorului 4 au fost arestati si pusi in libertate dupa 4 zile, in noiembrie, de Curtea de Apel Bucuresti. Piedone este acuzat si de abuz in serviciu si fals intelectual.

Piedone ramane candidatul partidului condus de Grapini, chiar daca aceasta nu il sustine

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#lumanari colectiv DNA Piedone candidat , #primar