Fostul primar Piedone a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 18:21 3659 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 l-au condamnat, marti, pe fostul primar Cristian Popescu-Piedone la un an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane, insa instanta a amanat executarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Initial, Piedone a fost trimis in judecata de Parchetul General pentru savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, insa magistratii i-au schimbat incadrarea in folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, pentru care a primit un an inchisoare.

"In baza art. 83 alin. 1, 3 C.pen. amana aplicarea pedepsei inchisorii de 1 an, a pedepsei complementare si a pedepsei accesorii, pe un termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 84 C.pen., de 2 ani, de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari", se arata in decizia instantei.

Pe durata termenului de supraveghere, Piedone trebuie sa respecte urmatoarele masuri:

  • sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti;
  • sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
  • sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea;
  • sa comunice schimbarea locului de munca;
  • sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, Piedone nu are voie sa exercite functia de primar.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Cristian Popescu - Piedone a fost trimis in judecata pe 7 noiembrie 2016, pentru savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, intr-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului General.

Procurorii sustin ca, in calitate de primar al Sectorului 4, in perioada 2013 - 2014, Cristian Popescu-Piedone a semnat acorduri si autorizatii de functionare pentru SC God Trust Enterprises SRL, avand ca obiect principal de activitate restaurante, societate unde cei doi copii ai sai detin calitatea de asociat si functia de administrator.

De asemenea, Piedone era acuzat ca a semnat, in calitate de primar, in perioada 2013 - 2015, acorduri de functionare pentru alte doua societati detinute de copiii sai, respectiv SC Sport Team Kart SRL si SC Chocoland SRL.

Vezi si ce spune fostul primar la doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Amintim ca Piedone este acuzat de procurori ca, in calitate de primar, ar fi incalcat legea eliberand, la data de 14 ianuarie 2015, acordul si autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL, desi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu. El a fost pus sub invinuire in mod oficial in decembrie 2015, fiind acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. In mai 2016, Piedone a fost trimis in judecata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News