Fostul primar Piedone a fost arestat

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 20:30
9538 citiri
Fostul primar Piedone a fost arestat
Foto: Arhiva (Primaria Sectorului 4)

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul Colectiv.

Decizia a fost luata sambata seara de Tribunalul Bucuresti si nu este definitiva. Poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Incendiu in Colectiv: Cristian Popescu Piedone, retinut de DNA

Incendiu in Colectiv: Cristian Popescu Piedone, urmarit penal

Incendiu in Colectiv: DNA incepe urmarirea penala cu tinta ISU si Primaria Sector 4

Fostul edil al Sectorului 4 fusese retinut vineri noapte de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals intelectual.

Dupa sapte ore de audieri, el a fost scos cu catuse din sediul Directiei Nationale Anticoruptie si dus in arestul Politiei Capitalei.

Incendiu in Colectiv Cristian Popescu Piedone, retinut de DNA

"Am incredere in justitie si atat", a declarat Piedone, la iesirea din sediul DNA, imediat ce a fost retinut.

Potrivit procurorilor, "pentru a autoriza functionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Cristian Popescu Piedone a emis cele doua acte administrative, respectiv acordul de functionare si autorizatia de functionare, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club indeplinea cerintele legale necesare avizarii".

Cristian Popescu Piedone, retinut: Am incredere in justitie si atat

In acelasi dosar deschis de DNA dupa tragedia din clubul Colectiv de acum o saptamana au mai fost retinute Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si la fals intelectual.

Incendiu in Colectiv: Dupa Piedone, DNA a retinut si doua functionare din Primaria Sectorului 4

Cele doua au fost si ele arestate sambata seara.

Procurorii DNA au invocat in cererea de arestare preventiva pe numele celor trei inculpati dispretul fata de garantarea dreptului constitutional la viata.

DNA cere arestarea lui Piedone pentru dispretul fata de dreptul la viata

Conform procurorilor, prin eliberarea a doua documente de avizare din partea Primariei pentru clubul Colectiv, fara autorizarea IGSU privind securitatea la incendiu, Piedone si-a asumat implicit si consecintele functionarii localului in conditii de nesiguranta publica.

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti (Video)

Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia, miercuri, din functia de primar al Sectorului 4, cu toate ca initial a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in clubul Colectiv.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Piedone arestat, #Cristian Popescu Piedone arestat preventiv, #Piedone arestat incendiu Colectiv, #Piedone dosar Colectiv, #Piedone retinut Colectiv , #arestat