Dosarul Colectiv: Primaria Sectorului 4 si ISU Bucuresti-Ilfov trebuie sa plateasca 50 de milioane de euro

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 14:43 6764 citiri
Foto: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" Bucuresti-Ilfov trebuie sa plateasca in solidar cu inculpatii din dosarul Colectiv daune morale de aproximativ 50 de milioane de euro, catre ranitii si urmasii victimelor din club.

De asemenea, acestia trebuie sa plateasca aproximativ 8 milioane de euro costurile ingrijirilor medicale si pentru transportul ranitilor in diferite unitati medicale.

Cea mai mare suma este de 28.090.578,83 lei - din care 11.340.578,83 lei reprezinta plati catre clinicile din strainatate si plati directe catre victime si suma de 16.784.000 lei reprezinta suplimentarea finantarii spitalelor din Romania care deruleaza programul AP-ATI in cadrul carora sunt tratati pacientii critici de la accidentul Colectiv - catre Ministerul Sanatatii.

Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 si Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta "Dealu Spirii" Bucuresti-Ilfov sunt parti responsabile civilmente in acest caz.

Tribunalul Bucuresti este prima instanta chemata sa dea un verdict in urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni si cu ranirea altor peste 100. Decizia definitiva urmeaza sa fie luata de Curtea de Apel Bucuresti.

Lista intreaga a celor care urmeaza sa primeasca daune morale in minuta instantei.

Condamnarile

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare in acest caz. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare cate 11 ani si 8 luni de detentie.

Alaturi de fostul primar Popescu-Piedone, au mai fost condamnati trei angajati ai primariei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, reprezentantii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Nita si Cristian Nita, pirotehnistii Viorel Zaharia si Marian Moise sipompierii Antonina Radu si George Petrica Matei.

Singura care nu a primit condamnare la inchisoare cu executare este Sandra Motoc.

Afla sentintele dure date in dosarul Colectiv: Piedone - 8 ani jumatate de inchisoare, patronii clubului - cate 11 ani si 8 luni, iar doi capitani ISU - 9 ani si 2 luni

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News