De ce poate candida Piedone la Primaria sectorului 4 - motivarea instantei

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 16:05
2353 citiri
De ce poate candida Piedone la Primaria sectorului 4 - motivarea instantei
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care s-a respins contestatia depusa de Asociatia "Colectiv pentru Viitor" privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria sectorului 4, sustinand ca singura in masura sa sanctioneze candidatul este comunitatea.

"Instanta subliniaza ca legea (...) nu prevede drept conditie de admisibilitate a candidaturii buna reputatie a candidatului si nici nu ar putea stipula o asemenea conditie, intrucat intr-un stat democratic fiecare cetatean cu drept de vot poate, conform aprecierii sale subiective, sa voteze un anumit candidat sau sa se abtina de la a-l vota", au explicat magistratii.

De asemenea, judecatorii sustin ca "a lasa o asemenea apreciere de ordin subiectiv - buna reputatie a candidatului - la latitudinea unui numar restrans de persoane (membrii biroului electoral, judecatori etc.), cu consecinta impiedicarii unei persoane, care indeplineste formal conditiile legale, sa candideze, ar contraveni acestui principiu democratic ca fiecare persoana este libera sa voteze un reprezentant al comunitatii sale, in functie de aprecierea subiectiva a fiecarui votant si de convingerile sale politice, indiferent de indignarea provocata de aceasta candidatura unui grup de persoane si indiferent de numarul acestora".

Astfel, in document se precizeaza ca "cetatenii cu drept de vot sunt cei care decid, in urma voturilor exprimate in mod legal, asupra oportunitatii unei candidaturi", mentionand judecatorii ca "in absenta unor motive expres prevazute de lege care sa impiedice intimatul sa depuna candidatura sus-mentionata, comunitatea al carui reprezentant intentioneaza sa fie acesta este singura in masura sa sanctioneze sau sa rasplateasca parcursul profesional si personal al candidatului, prin votul majoritatii membrilor sai".

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins, duminica, contestatia depusa de membrii Asociatiei "Colectiv pentru Viitor", decizia nefiind una definitva.

Piedone poate sa candideze pentru Primaria Sectorului 4 - contestatiile, respinse de instanta

Membrii Asociatiei "Colectiv pentru Viitor" au depus, vineri, la Judecatoria Sectorului 4 contestatie impotriva candidaturii depuse de Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat de primar.

"Cererea de contestatie poate fi adaptata si adaugita cu suferintele si prejudiciile suferite de fiecare dintre voi ca urmare a activitatii de primar celui ce nu ezita sa ne reconfirme, prin candidatura sa, ca apropiatii nostrii au murit degeaba", au scris reprezentantii "Colectiv pentru Viitor" pe pagina de Facebook.

Cristian Popescu Piedone a anuntat, miercuri, tot pe pagina de Facebook, ca si-a depus candidatura la Primaria Sectorului 4, dupa ce anuntase ca se retrage din viata politica, in urma tragediei din Colectiv, el fiind urmarit penal. Piedone a precizat ca va candida ca independent.

Piedone, catre cei care ii contesta candidatura: Intr-o zi, adevarul va iesi la iveala

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Piedone motivare instanta, #Piedone poate candida , #primar
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"De ce poate candida Piedone la Primaria sectorului 4 - motivarea