CSM s-a sesizat in cazul eliberarii lui Piedone: Inspectia Judiciara verifica decizia judecatorului (Video)

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 10:255584 citiri
CSM s-a sesizat in cazul eliberarii lui Piedone: Inspectia Judiciara verifica decizia judecatorului (Video)
Foto: B1TV

Inspectia Judiciara a CSM s-a autosesizat si a decis sa verifice decizia data miercuri de Curtea de Apel Bucuresti prin care Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost eliberat din arest preventiv in dosarul Colectiv si va fi cercetat in continuare in stare de libertate.

"Avand in vedere relatarile recente din mass media, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la data de 12 noiembrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat, in data de 11.11.2015, cauza avand ca obiect masuri preventive.

Lucrarea a fost inregistrata distinct la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori si Directia de inspectie judiciara pentru procurori", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform sursei citate, autosesizarea Inspectiei Judiciare este "o etapa premergatoare cercetarii disciplinare", competenta Inspectiei Judiciare fiind "de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor".

Judecatorul Luchian Constantin Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti a dispus, miercuri, eliberarea din arest preventiv a fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si a celor doua angajate din primaria de sector, Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, cu totii arestati sambata.

De asemenea, judecatorul nu a dispus nicio masura in cazul fostului primar, nici arest la domiciliu, nici control judiciar.

Cristian Popescu Piedone, eliberat din arest

Piedone a fost eliberat - a fost aplaudat la iesirea din arest

Fostul primar fusese arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul Colectiv, dar avocatii lui Piedone au facut recurs. Piedone a fost acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual, privind emiterea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv, unde un incendiu produs in data de 30 octombrie a dus la moartea a 53 de persoane si ranirea a peste 150, dintre care 100 sunt inca internate in spitale, bilantul fiind provizoriu.

Fostul primar Piedone a fost arestat

Piedone si-a dat demisia din fruntea Primariei Sectorului 4, saptamana trecuta, pe 4 noiembrie, cu toate ca initial a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in clubul Colectiv.

Cum a incercat Piedone sa scape de arest: A spus ca nu suporta detentia, pentru ca are probleme cu inima

Pe 6 noiembrie el a fost adus la sediul DNA si, dupa 7 ore de audieri, a fost scos incatusat. Sambata, in fata judecatorului de la Tribunalul Bucuresti care a decis arestarea sa preventiva, Piedone ar fi spus ca are probleme cu inima si nu poate suporta conditiile detentiei, insa la dosar nu a fost depus niciun document medical care sa ateste acest lucru.


C.B.