Cristian Popescu Piedone candideaza din nou la Primaria Sectorului 4 (Video)

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 11:44
3846 citiri
Cristian Popescu Piedone candideaza din nou la Primaria Sectorului 4 (Video)
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone candideaza din nou la Primaria Sectorului 4, ca independent.

Cu toate ca anul trecut a anuntat ca se retrage din politica, el si-a depus candidatura, miercuri dimineata, fiind de altfel prima persoana care s-a inscris oficial in cursa pentru Primaria Sectorului 4, anunta televiziunile de stiri.

Cristian Popescu Piedone a demisionat din functie in 4 noiembrie, la mai putin de o saptamana de la tragedia din Colectiv. Asta desi, initial, a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in club.

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti (Video)

La o luna de la #Colectiv, Piedone anunta ca se retrage din politica

Apoi, la finalul lunii noiembrie el isi anunta retragerea din politica, intr-o postare pe Facebook.

Sustinea atunci ca incearca sa inteleaga ce i se intampla si de ce si ca nu o sa mai fie nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone, ci omul Cristian Popescu.

" (...) Aici se incheie cariera mea politica. Ma retrag! Dar ma rog insa sa vina in fotoliul de primar cineva care sa continue ce nu am apucat eu sa termin. Am sa fiu insa deschis sa dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru ca am totusi 23 de ani in spate in administratia publica si cred ca pot sa ajut punand la dispozitie ce am invatat in acesti ani. Orice sfat va fi dat insa de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am sa il plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care imi aminteste, chiar si in momentele astea cumplite pentru mine, ca exista minuni pe pamant.

Eu nu am sa mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am sa fiu omul Cristian Popescu. Si sper sa ma ajute Dumnezeu sa fiu cea mai buna versiune a acelui om", a scris la acea vreme Cristian Popescu Piedone.

Piedone, cercetat in stare de libertate in dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este cercetat in prezent in stare de libertate, in dosarul Colectiv. El fusese arestat preventiv pentru 30 de zile in data de 7 noiembrie. Decizia nu era insa definitiva, asa ca avocatii lui Piedone au facut recurs iar Piedone a fost eliberat.

Totodata, fostul primar al sectorului 4 este urmarit penal pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals intelectual.

Incendiu in Colectiv: Cristian Popescu Piedone, retinut de DNA

Incendiu in Colectiv: Cristian Popescu Piedone, urmarit penal

Incendiu in Colectiv Cristian Popescu Piedone, retinut de DNA

Potrivit procurorilor, "pentru a autoriza functionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Cristian Popescu Piedone a emis cele doua acte administrative, respectiv acordul de functionare si autorizatia de functionare, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club indeplinea cerintele legale necesare avizarii".

Cristian Popescu Piedone, retinut: Am incredere in justitie si atat

In acelasi dosar deschis de DNA dupa tragedia din clubul Colectiv din 30 noiembrie, au mai fost retinute si ulterior eliberate Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si la fals intelectual.

Incendiu in Colectiv: Dupa Piedone, DNA a retinut si doua functionare din Primaria Sectorului 4

Procurorii DNA au invocat in cererea de arestare preventiva pe numele celor trei inculpati dispretul fata de garantarea dreptului constitutional la viata.

DNA cere arestarea lui Piedone pentru dispretul fata de dreptul la viata

Conform procurorilor, prin eliberarea a doua documente de avizare din partea Primariei pentru clubul Colectiv, fara autorizarea IGSU privind securitatea la incendiu, Piedone si-a asumat implicit si consecintele functionarii localului in conditii de nesiguranta publica.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cristian Popescu Piedone candidat primarie, #Cristian Popescu Piedone primarie Sector 4 , #primar