Cristian Piedone someaza din nou RATB: Afla de ce!

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 16:08
2278 citiri
Cristian Piedone someaza din nou RATB: Afla de ce!

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a decis din nou somarea RATB, din cauza modului dezastruos in care se prezinta cabinele de asteptare din anumite statii din Sectorul 4.

Piedone sustine ca, desi Regia a fost atentionata de mai multe ori, nicio masura nu a fost luata in acest sens. In comunicat, Cristian Popescu Piedone face referire la statii amplasate pe artere precum Constantin Istrati, Girgiului, Oltenitei, care au cele mai deteriorate cabine din sector.

"Cel mai graitor exemplu in acest sens il reprezinta statiile amplasate pe artere precum Constantin Istrati, Giurgiului, Oltenitei, in cazul carora geamurile de la copertine si lateralele de protectie au fost vandalizate, fiind in prezent sparte. Cioburile ramase, precum si ramele ruginite in care au fost incastrate geamurile, la fel ca si barele de protectie rupte sau indoite, pe langa aspectul total inestetic indus, reprezinta acum adevarate "capcane", punand in pericol siguranta calatorilor", se arata in comunicat.

In consecinta, pentru a conferi un aspect estetic si salubru domeniului public, edilul Sectorului 4 a dispus emiterea unor somatii, prin care atentioneaza RATB sa treaca urgent la remedierea situatiei.

"Inspectorii Primariei Sectorului 4 au realizat monitorizarea si inventarierea tuturor statiilor RATB de pe raza Sectorului 4. Din nefericire, neaflandu-se in administrarea Primariei de sector, nu am putut interveni si a trebuit sa sesizam autoritatea competenta. In fata dezinteresului afisat de RATB fata de demersul nostru, nu vom sta cu mainile in san! Cetatenii trebuie sa stie a cui este vina pentru starea deplorabila in care se gasesc aceste statii. Ele trebuie sa fie functionale si salubre, pentru a gazdui in siguranta calatorii pe parcursul asteptarii mijloacelor de transport.

Eu nu voi tolera ca eforturile noastre, de a conferi Sectorului 4 un aspect curat si civilizat, sa fie zadarnicite de nepasarea unora care, se pare, uita ca se afla in slujba cetatenilor, pe care trebuie sa ii respecte! Va somez sa va achitati responsabil de obligatii, in caz contrar, imi rezerv dreptul, ca Primar, de a adopta orice tip de demers care ma va ajuta sa protejez interesele locuitorilor Sectorului 4", a mai adaugat Cristian Popescu Piedone.

RATB: Regia are in raspundere doar mentenanta statiilor de tramvaie

Ca raspuns la acuzatiile lui Piedone, RATB a precizat ca statiile de autobuze si troleibuze nu se afla in administrarea sau intretinerea RATB, iar amenajarea, semnalizarea rutiera si intretinerea statiilor publice se asigura de administratorul drumului sau detinatorul acestuia.

Mai mult, RATB arata in comunicat ca lucrari de mentenanta au fost efectuate acolo unde a fost nevoie.

"Pana in acest moment, echipele de interventie au efectuat operatiuni de indepartare a materialelor publicitare din statiile si refugiile de tramvai, precum si de stalpii retelei electrice de contact si de pe elementele de semnalizare din statii", noteaza RATB.

"Avand in vedere ca, in intervalul dintre doua interventii, apar noi afise, pe aceleasi amplasamente, se incearca, totodata, si identificarea si somarea societatilor care isi fac, in acest fel, publicitate ilegala", se mai arata in comunicat.

M.G.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cristian Popescu Piedone primarie Sector 4, #RATB statii vandalizate , #primar